Žákyně z Plzně zabojovala v celostátní IT soutěži

Celostátní soutěže s názvem IT-SLOT se zúčastnilo více než tři tisíce dětí z osmých a devátých tříd základních škol. Do finále postoupilo 45 nejlepších.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ti poměřili své síly v Soukromé střední škole výpočetní techniky v Praze (SSŠVT), která soutěž pořádala. Jedna žákyně reprezentoval také 15. základní školu Plzeň. Tereza Jirousková obsadila devětatřicáté místo.

Cílem soutěže IT-SLOT (zkratka Systém Logických Otázek) bylo především prohloubit zájem žáků o informační technologie a zajímavou formou podporovat jejich logické myšlení. První část soutěžních úloh byla zaměřena na oblast základních vědomostí o informačních technologiích, tedy internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování.

Rozhodovaly body i čas
Druhá část soutěžních úloh byla věnována matematickému a logickému myšlení. „Pořadí výherců určilo počet správných odpovědí a při stejném počtu odpovědí rozhodl čas, za který byly otázky zodpovězeny,“ vysvětlil pravidla soutěže Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky, která pořádala soutěž již pošesté. Celkem se do soutěže registrovalo 181 základních škol a stejně jako vloni zvítězil Ondřej Cach z Pardubic.

Šestý ročník soutěže IT-SLOT odstartoval už v listopadu, kdy školy registrovaly své žáky do prvního kola. To probíhalo 24. a 25. listopadu formou online testu na všech zapsaných školách. „Tímto bychom chtěli všem účastníkům poděkovat za účast v soutěži IT-SLOT. Zároveň děkujeme vyučujícím, kteří se podíleli na realizaci soutěže v prvním kole na jednotlivých školách,“ uvedl Martin Vodička.

Nejlepší žáci si odnesli také hodnotné ceny díky partnerským firmám Dell a business communication, jejichž zástupci Pavel Halfar, obchodní ředitel Dell, a Jan Ježek, jednatel a majitel business communication, byli přítomni také na vyhlášení výsledků, které probíhalo na SSŠVT ihned po finále. Tři nejlépe umístěné školy získaly monitor, projektor nebo tablet. Pro žáky připravila SSŠVT ceny v podobě tabletů, sluchátek, powerbank či flashdisků.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka