Zámek Nebílovy zahájil letošní sezonu vernisáží

Velmi slušně navštívenou vernisáží výstavy PRONIKNU JAZYKEM DO TVÝHO LOTOSOVÝHO KVĚTU, ZAPÁLÍME OHNĚ NA VYHASLÉ PLÁNI ZEMĚ ČESKÉ začala v sobotu 18. sezóna na státním zámku v Nebílovech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výstava představuje aktuální práce tří mladých umělců, působících v současné době v Praze.  Zuzana Růžičková představuje na nebílovském zámku soubor grafik vytvořených experimentální technikou tzv. gázotisku, Lucie Nováčková vystavuje vedle triptychu klasických obrazů na plátně zejména ručně tkané obrazy – objekty, zhotovené tradiční technikou ikatu, které doslova levitují renesančním prostorem galerie a nejmladší z trojice vystavujících Matěj Hrbek stále ještě student pražské AVU se prezentuje svými intarziemi a keramickými objekty.

Ač jsou jednotliví vystavující umělci výraznými individualitami a představují se v Nebílovech zcela odlišnou tvorbou, vytvářejí jejich díla v galerii příjemnou symbiózu a navozují v návštěvníkovi v dnešní překotné době tolik potřebný klid, pokoj a jemnost vnímání světa.  Vedle prohlídek zámeckých interiérů pořádá správa zámku v Nebílovech výstavy výtvarného umění od r. 1998, kdy byl zámek poprvé po dlouhodobé rekonstrukci otevřen pro veřejnost. Dramaturgie se vedle reflektování významných výročí regionálních výtvarníků soustřeďuje i na prezentaci děl nejmladší umělecké generace, která nemá zdaleka vyšlapanou cestu do zavedených galerií.  

Výstava potrvá na zámku v Nebílovech do 17. května a je přístupná v otevírací době zámku – v dubnu o víkendech a o svátcích od 10 – 16 hodin a v květnu denně kromě pondělí od 10 – 17 hodin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka