Zámek v Trpístech se v sobotu na jeden den otevírá veřejnosti

Tuto sobotu, 15. července, se barokní zámek v Trpístech otevírá veřejnosti. Tato událost je součástí každoroční Svatomarkétské pouti, která se koná v obci během nadcházejícího víkendu.

Cílená propagace v Plzni

 Během své historie nebyl zámek pravidelně přístupný a letos otevírá své brány jen na jedno odpoledne. Nezmeškejte tuto jedinečnou příležitost.

Pro návštěvníky je připraven okruh prohlídky, který zahrnuje plně zrestaurované zámecké pokoje a sály a také nabízí pohledy do oblastí, které jsou právě v rekonstrukci. Letos se poprvé a jako výjimečná událost v hlavním sále zámku ve 14 hodin koná katolická bohoslužba s hudebním doprovodem.

Anglický park s vzácnými stromy bude také otevřen. Prohlídky zámku budou probíhat ve skupinách nepřetržitě od 10:00 do 16:00. "Trpísty mají nádhernou, radostnou atmosféru a návštěvníci našeho tradičního dne otevřených dveří si odvezou kousek této radosti v srdci," zve interiérová designérka a fotografka Lucie Robinson. Vstupné je 200 Kč, pro děti do 15 let 100 Kč a pro děti do 5 let je vstup zdarma.

Tato barokní památka, nacházející se zhruba 8 km od města Stříbro, byla postavena v roce 1726 a po těžkém zpustošení v devadesátých letech nyní patří do soukromého vlastnictví. Současný majitel se zasazuje o postupnou rekonstrukci. Některé fáze a interiéry tohoto procesu již byly několikrát nominovány a oceněny cenou "Patrimonium pro futuro" od Národního památkového ústavu (zdroj: https://www.npu.cz/cs/uop-stredni-cechy/inspirujte-se/23464-obnova-tzv-velkeho-salu-a-mistnosti-v-prvnim-a-druhem-patre-zamku-v-trpistech).

Název akce: Den otevřených dveří na zámku v Trpístech
Datum konání: sobota 15. července 2023
Čas konání: 10:00 - 16:00
Místo konání: Zámek Trpísty, Trpísty 1, PSČ 349 72
Vstupné: 200 Kč, 100 Kč pro děti do 15 let (děti do 5 let mají vstup zdarma)


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.07.2023 14:00



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka