Zamotanou poštolku sundaval v Plzni strážník na laně. Fotogalerie

Ve čtvrtek v poledne volá na mobilní telefon plzeňské záchranné stanice živočichů zaměstnanec úřadu z Palackého náměstí: „Na střeše budovy, kde sídlíme, je těsně nad okapem v ochranné síti proti holubům zamotaná poštolka. Být to někde blíže k vikýři, tak bych ji vymotal, ale je to na opačném konci střechy a bez jistícího lana bych to nedal.“

Jarní servisní akce AUTO CB

Šéf stanice Karel Makoň žádá o pomoc kolegy z odchytové skupiny Městské policie Plzeň a zhruba za půl hodiny se s nimi potkává před budovou. "Pán z úřadu nás vede na střechu a ukazuje poštolčího samečka zamotaného do ochranné sítě. Strážník, kolega Petr Kokoška se obléká do jistícího postroje a leze po žebříku do vikýře, kolega Zdeněk Petrovic ho jistí z půdy a povoluje či přitahuje jistící lano. Jde to špatně, strážníci na sebe nevidí, střecha je dosti šikmá a mezera mezi střešní krytinou a ochranou sítí jenom několik centimetrů," líčí Makoň s tím, že mimo jiné se není čeho chytit a hromosvod i komín včetně stupaček jsou od zamotané poštolky dost daleko. "Přesněji řečeno, kdyby se kolega Kokoška po střeše sklouzl, tak by zcela bezpečně zmizel pod okapem zavěšený na laně v prostoru před okny kanceláří."

To se však nestalo, a tak se po chvilce vymotávání strážník Petr Kokoška i s poštolkou ocitl zpět na půdě u kolegy Zdeňka Petrovice.
"Více na přiložených fotografiích a děkuji kolegům od Městské policie za jich operativní a profesionální výpomoc při záchraně poštolky obecné. Zároveň akci lze pojmout jako cvičení mužstva a procvičování manipulace s jistícími prvky," dodává Karel Makoň.

foto: desop


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka