Západočeská univerzita otevřela školku pro zaměstnance

Západočeská univerzita v Plzni v pátek otevřela školku pro zaměstnance, jejímž provozovatelem je Mateřská škola kardinála Berana Plzeň. V budově vysokoškolských kolejí v Baarově ulici připravila univerzita prostory celkem pro 38 dětí.

Cílená propagace v Plzni

Šestnáct míst zcelkové kapacity obsadily děti zaměstnanců, zbylá místa využili ostatní zájemci.

Na základě smlouvy o spolupráci, uzavřené mezi Západočeskou univerzitou v Plzni  a Biskupstvím plzeňským, zahájilo od 1. září provoz alokované pracoviště Mateřské školy kardinála Berana Plzeň, jehož část je vyhrazena pro děti zaměstnanců a studentů Západočeské univerzity.

„Počáteční zájem, zejména ze strany zaměstnanců univerzity, byl obrovský. Hned první dva dny přišlo kzápisu 39 dětí, což převýšilo možnou kapacitu školky,“ zhodnotila ředitelka mateřské školy Petra Topolčany. Někteří rodiče nakonec zapsali své děti jinam, školku na Borech tedy bude navštěvovat 16 dětí zaměstnanců univerzity a 22 dětí ostatních zájemců zřad veřejnosti, všechny ve věku od dvou do šesti let.

Mateřská škola sídlí v ulici Baarova 36, vpřízemí vysokoškolských kolejí ZČU. Vybudovalo se zde hřiště s herními prvky a pískovištěm, třídy jsou vybavené novým nábytkem, hračkami  a didaktickými materiály, vzniklo rovněž nové sociální zařízení a výdejna jídel. Děti budou moci navštěvovat zájmové kroužky, jejichž náplň vyplyne z aktuálních požadavků rodičů. Mateřská škola dále plánuje spolupráci jak s univerzitními pracovišti, tak s kmenovou školkou na Košutce a lesní školkou Větvička.

„Kdispozici jsou dvě třídy o kapacitě 18 a 20 dětí. První z nich bude na základě projeveného zájmu rodičů poskytovat vzdělávání založené na křesťanských hodnotách, druhá bude zaměřena humanitně,“ uvádí prorektor ZČU pro vnější vztahy Vladimír Duchek. Vzdělávací program budou garantovat a podporovat vyučující zFakulty pedagogické ZČU, kteří připravují pro budoucí povolání studenty v programu Učitelství pro MŠ. Tito studenti se zároveň do provozu školky zapojí vrámci praxe jako asistenti pedagoga ve třídách.

Školka bude vprovozu 11 měsíců vroce, tedy částečně i během letních prázdnin, otevřeno bude od 7 do 17 hodin. Rodiče zaplatí paušál za stravu podobně jako vjiných školkách a také školné – to je v MŠ kardinála Berana Plzeň stanoveno na 1100 Kč měsíčně a týká se všech dětí včetně předškoláků.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka