Zátěžovou zkoušku nového stadionu v Dobřanech obstarají v neděli reprezentace ČR a Bavorska

Ještě pár věcí zbývá dodělat na dobřanském stadionu. Tráva neprošla ještě kompletní kúrou, město musí doladit nájemní smlouvu s místní TJ.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na svém místě ještě není všechen nábytek a zastupitelstvo teprve rozhodne o názvu ulice, přesto už se tribuny těší na první mezistátní zápas v dějinách Dobřan. V neděli 6. 8. v 10:30 vyběhnou na trávník dívky do 19 let, které reprezentují naši republiku a sousední Bavorsko.

„Pro město je velkou ctí, že se nám FAČR ozval s touto nabídkou ještě v době, kdy stadion za 30 milionů nebyl zdaleka dokončený. Je to pro nás symbolické, letos totiž slavíme výročí partnerství s bavorským Obertraublingem,“ uvedla starosta města Martin Sobotka.

Budování stadionu se zdrželo, neboť město mělo v mnoha věcech odlišný názor od stavební firmy, ale nakonec se podařilo vše včas dokončit, aniž by město muselo ustupovat ve věci vícenákladů. „O stadion v ideální vzdálenosti od Prahy i Plzně projevila kromě FAČR zájem i FC Viktoria Plzeň, jejíž dorostenky a ženy zde budou hrát svá domácí utkání první ligy. Zdá se, že náš stadion se od mnoha jiných liší i tím, že není jen ryze mužskou záležitostí,“ říká starosta.

Slavnostní zahájení utkání, jaké se koná v Dobřanech poprvé za 100 let bude mít na svých bedrech místostarosta Lenka Tomanová a místostarosta Obertraublingu Holger Fäustl.

Hlavním uživatelem stadionu bude samozřejmě dobřanská tělovýchovná jednota. Důvodem rekonstrukce bylo pomoci přilákat ke sportu mládež, proto zázemí skýtá hned 7 šaten. V průběhu projektování se dlouze řešila i otázka, zda rekonstruovat i trávník a přilehlou komunikaci. Nakonec padlo rozhodnutí, že se vše udělá najednou a pořádně. „My rodiče si dnes pečlivě vybíráme, kam dáme děti a kvalitní prostředí a zázemí je jednou ze záruk, že by je sport mohl skutečně chytit,“ doplňujeme místostarostka Lenka Tomanová.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.08.2017 10:23



4 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka