Závěr léta v Blatné oživuje multižánrový festival Průvan

Od 23. do 27. srpna se v Blatné na pomezí Plzeňského a Jihočeského kraje odehraje druhý ročník multižánrového festivalu Průvan, který má mimo jiné také za cíl probudit ospalé ulice Blatné.

Jarní servisní akce AUTO CB

Multižánrový projekt Průvan má tři zásadní cíle: jednak tvorbu samotnou, dále pak zprostředkování a seznámení zájemců o workshopy s prací a způsobem tvorby profesionálů z oblasti umění, a v neposlední řadě je jeho cílem prezentovat kulturu a umění co nejširšímu publiku, tedy i těm, kteří zatím kulturu nenavštěvují, ale díky Průvanu se s ní ve svém městě bezprostředně setkají.

Jednu část festivalu budou tvořit workshopy, které povedou profesionální lektoři z nejrůznějších odvětví kultury a umění (výtvarné umění, divadlo, tanec). Tyto tvůrčí dílny jsou koncipovány tak, aby byly volně přístupné a nevyžadují žádné specifické zkušenosti s daným oborem. Workshopy jsou otevřené všem, kteří mají chuť tvořit a zkusit si práci s profesionály.  Druhou část festivalu tvoří doprovodné programy v podobě divadelních představení, koncertů, výstav, setkávání s umělci, apod. V neposlední řadě v rámci programu proběhnou v ulicích Blatné spontánní performance a hudební vystoupení, o které se postarají pouliční umělci a buskeři.

Cílem tohoto projektu je: „oživit město v době, kdy už se všichni spíš chystají na návrat do školy či do práce po dovolené. Také chceme akcemi v ulicích oslovit ty, kteří si zatím nenašli cestu ke kulturnímu dění ve městě a ukázat, že kultura i umění má mnoho podob. Dle toho je koncipován i doprovodný program, který bude opravdu multižánrový. Své představení zde odehraje například Divadlo Klauniky, které pracuje s tělesně i mentálně postiženými společně s teenagery a profesionálními herci. Takový typ divadelního představení není divákům standardně nabízen, například v rámci předplatného. Chceme v rámci tohoto malého festivalu ukázat, jak je kultura a umění bohaté, a že nabízí jedinečné zážitky v mnoha podobách.“, říká jedna z organizátorek festivalu, Michaela Sikorová.

Nezaspěte tak konec léta ani vy a přijďte si užít řádnou dávku kultury do Blatné. Podrobný program festivalu a veškeré informace, včetně přihlášek na workshopy, naleznete na www.ckvb.cz

foto: www.mesto-blatna.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.08.2017 14:05



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka