Závěr roku na Mouřenci: Žihelský sbor a silvestrovská půlnoční mše

Čtyři setkání připravili v závěru roku pořadatelé na Mouřenci. Sváteční program v kostele sv. Mořice u Annína začíná už tuto neděli 18. prosince ve 14 hodin koncertem Žihelského sboru.

Cílená propagace v Plzni

Kostel bude otevřený i na Štědrý den a na Štěpána. Zájemci mohou na Mouřenci přivítat také nový rok.

Pěvecký smíšený sbor ze severoplzeňské Žihle přijíždí na Mouřenec v adventní době už pošesté. „I letos jsme pro posluchače nastudovali nové skladby, např. Hey Jude, kterou zpívá Marta Kubišová nebo Sliby se maj´ plnit o Vánocích od Janka Ledeckého. Moc se na Mouřenec těšíme,“ říká sbormistryně Martina Rambousková. Jako každý rok při tomto koncertu přivezou skauti z Hartmanic Betlémské světlo. Mouřenec také otevře vyřezávaný betlém, který kostelu zapůjčila farnost Kašperské Hory. Prodej svařeného vína a dalšího občerstvení zajistí opět Chata Svatobor.

Na Štědrý den se Mouřenec otevře v 11 hodin. Během tzv. Štědré hodinky mohou lidé přicházet ke stromečku, koupit si malé vánoční dárky, získat Betlémské světlo, ochutnat cukroví nebo si zazpívat společně koledy. Štědrá hodinka vyvrcholí ve 12 hodin vyzváněním zvonů.

Na Štěpána 26.12. připravili pořadatelé komponované pásmo Mouřenecké Vánoce 2016. Bude věnované hlavně dětem a začíná ve 14 hodin. „Malí i velcí u nás mohou prožít Vánoce všemi smysly. Přivítáme sušickou vycházející pěveckou hvězdu Silvii Matičkovou, koledy zazpívá a zahraje na kytaru Lenka Němečková, v kostele bude vonět františek a svařák. Chybět nebudou příběhy nebo dětské dílny,“ láká Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence. Až do Štěpána mohou lidé přinášet do kostela malé praktické dárky, které dostanou senioři v domově důchodců v Su šici.

Také letos vyvrcholí mouřenecké dění půlnoční silvestrovskou mší. Začne v prvních minutách roku 2017 a při svíčkách ji bude sloužit P. Jenda Kulhánek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka