Zdravotní sestřičky z FN Plzeň nafotily charitativní kalendář Sestra v akci

Sestra v akci. To je název kalendáře, který v rámci charitativní činnosti pro hemato-onkologicky nemocné děti uspořádaly sestřičky a sanitárky centrální sterilizace společně se sestrami operačních sálů FN Plzeň a s mnoha sportovními hvězdami našeho regionu.

Cílená propagace v Plzni

Na galavečeru  V. kongresu perioperačních sester byl kalendář Sestra v akci 2017 slavnostně pokřtěn. Fotograf Jan Devera vyfotil krásné sestřičky společně  se známými sportovci  HC Škoda Plzeň, FC Viktoria Plzeň, Krasobruslařského klubu Plzeň, z.s,  Talentu MAT Plzeň , HBC Plzeň a Plaveckého klubu  Slavia VŠ Plzeň. Na fotografiích nechybí známý cyklistický závodník, vzpěrač TJ Start VD Plzeň, tenista TJ Škoda Plzeň  a nejznámější  automobilový závodník našeho regionu.

A jak kalendář vznikal?

Nápad popsala Bc. Drahomíra Loužecká, vrchní sestra centrální sterilizace FN Plzeň: „Inspirací pro vznik kalendáře se stal vánoční strom splněných přání, který se již několik let rozsvěcí na webových stránkách FN Plzeň a také páteční cesta z práce domů, kdy potkáváme rozzářené rodiče, jak si odvádějí své zarouškované nemocné děti na víkend domů. To nám vhání slzy do očí. A proto jsme se rozhodly udělat pro tyto nemocné děti něco víc. Tak vznikl nápad nafotit kalendář a další myšlenkou bylo nafocení se známým plzeňskými sportovci, “ popisuje cestu vrchní sestra a dodává: „ Nastala dlouhá komunikace s kluby, která vyústila v úžasnou spolupráci. Oslovily jsme své kolegyně na centrální sterilizaci a operačních sálech a daly dohromady skvělý tým lidí. Kolega z Kliniky pracovního lékařství domluvil fotografa a ten s sebou přivedl i tým vizážistek, které se postaraly o krásný vzhled našich kolegyň – sanitárek a sestřiček.Za vznikem kalendáře stojí půlroční práce celého realizačního týmu, který se scházel pravidelně jednou týdně a vymýšlel témata jednotlivých fotek. Kalendář byl vytištěn dvěma sponzory v nákladu 400 ks a v případě velkého zájmu byl přislíben dotisk. Výtěžek z prodeje bude určen na podporu malých pacientů na DK – HOO oddělení.

Kalendář si mohou zájemci objednat u Bc. Drahomíry Loužecké - louzecka@fnplzen.cz nebo na tel.

37 710 4118. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka