Železniční víkend na Plzenecké železnici

Ve dnech 15.-16.4.2023 pořádali Vlaky Plzeňského kraje a Plzenecká železnice první ročník Železničního víkendu na Plzenecké železnici. Akce se konala v areálu dětského tábora ve Starém Plzenci, kde je tato úzkorozchodná dráha vybudována.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzenecká železnice má ve svých sbírkách sedm úzkorozchodných lokomotiv a padesát šest vagónů různých typů.

Na celý víkend byla připravena řada lákadel. Provoz úzkorozchodných důlních o motiv o rozchodu 600 mm, jízdy parkové železnice s lokomotivou E225.001, zahradní kolejiště ve velikosti G, lego vláčky, modelové kolejiště ve velikosti H0, kde jste se mohli stát malým strojvedoucím a zkusit si řídit svůj miniaturní vlak, speciální automobil praga V3S a další historické automobily.

Dále po celý den nesměl chybět ani komentované prohlídky důlní železnice a výstava fotek fotografů vlaky Plzeňského kraje a rubriky Po stopách Žatecké trati aneb z fotografie Petra holuba.

V sobotu 15 dubna se konal na nádraží ve Starém Plzenci doprovodný program který spojoval historický autobus Karosa B732, autobus byl po celý den akce téměř přeplněný. Zmiňovaný program na nádraží obnášel výstavu historických vozidel, historickou šlapací dresínu, ukázky techniky hasičů Správy Železnic a také komentované prohlídky lokomotivy 720.528-9 Malý Hektor. Účast akce nás velice překvapila navštívil nás přes tisíc spokojených návštěvníků.

Dotaz redakce: Když jste byli v Nepomuku, navštívili jste unikátní pivní lázně?

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka