Ženu, která útočila na ubytovně, obvinili z pokusu vraždy

Po předchozí slovní rozepři bodla svého druha do oblasti hrudníku. Muž byl ve vážném stavu převezen do nemocnice.

Cílená propagace v Plzni

Ve středu dne 28.6.2017 kolem šesté hodiny večer přijali policisté oznámení, že v pokoji jedné z ubytoven v Plzni na Borech byl nalezen muž s bodným poraněním v oblasti hrudníku. Na místo vyjeli policisté z Městského ředitelství policie Plzeň a kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Velmi vážně zraněný muž před převozem do nemocnice uváděl, že ho měla bodnout nějaká neznámá osoba. Přestože kriminalisté museli pracovat i s touto verzí, měli zároveň důvodné podezření, že závažného činu se mohla dopustit i 49letá žena, která žila s pobodaným mužem ve společné domácnosti a bezprostředně po činu vyběhla z pokoje na chodbu. Ženu proto policisté na místě zadrželi jako podezřelou osobu. Provedli u ní dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem.

Posléze začalo precizní prověřování případu. Krajští kriminalisté zadokumentovali všechny stopy i místo činu. Výslechem svědků i všech zúčastněných osob a dále ze znaleckého posudku se jim dostatečně podařilo odůvodnit závěr, že závažného jednání se mohla dopustit právě zadržená osoba. Bylo zjištěno, že 49letá žena ve středu kolem 18.00 hodin na ubytovně v Plzni se nejprve pohádala se svým 37letým druhem. Poté vzala ze stolu v pokoji kuchyňský nůž, napřáhla se a muže bodla zepředu do oblasti hrudníku. Pak začala křičet, ať někdo zavolá záchranku. 

S ohledem na všechny zjištěné skutečnosti vrchní komisař ve čtvrtek předal ženě usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Zároveň podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. V případě rozhodování o vině a trestu může být žena potrestána odnětím svobody v trvání deset až osmnáct let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 01.07.2017 06:07



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka