Zkušený brankář Alexander Hylák míří do Plzně

Novou akvizici na brankářský post hlásí HC Škoda Plzeň. Po rozvázání smlouvy v pražské Slavii míří na západ Čech Alexander Hylák, který se vrací do české extraligy po sedmi letech. Do pražského celku naopak odchází jiný gólman Patrik Polívka.

Jarní servisní akce AUTO CB

Změnou v plzeňské kabině je také odchod talentovaného útočníka Filipa Suchého do zámořské USHL.

Dvojnásobný mistr slovenské extraligy a vítěz české nejvyšší soutěže s Pardubicemi Alexandr Hylák přichází do Plzně z pražské Slavie, kde působil už v loňské sezóně a snažil se pomoci Pražanům k návratu do extraligy. 

„Gólmana jsme hledali zhruba 14 dnů až tři neděle. Udělali jsme několik změn v kádru, ale cítili jsme, že potřebujeme i kvalitního zkušeného gólmana, který by kryl záda Matěji Machovskému,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Dvaatřicetiletý brankář měl v Plzni vyřízené střídavé starty pro loňské play-off, ale vzhledem k účasti Slavie v baráži o nejvyšší soutěž se v indiánském dresu neobjevil. „Slibujeme si od Šaši kvalitní výkony a zkušenost do brankoviště. V naší situaci je to přesně to, co jsme hledali. Možností bylo více, ale nebyli jsme přesvědčení, že je to ta pravá volba. Bohužel k tomu pomohla i aktuální situace ve Slavii,“ uvádí Tomáš Vlasák.

S příchodem Alexandra Hyláka v týmu končí jiný gólman Patrik Polívka. Ten nabírá opačný směr a ve zbytku sezóny bude působit v pražské Slavii. Do pražského celku míří formou střídavých startů také obránce Jan Holý.

Změnou v plzeňském týmu je také odchod mladého útočníka Filipa Suchého, který se rozhodl zkusit štěstí v zámořské USHL, kde oblékne dres celku Omaha Lancers. „V Americe byl zájem už před sezónou, ale já se rozhodl zkusit zabojovat o místo v Plzni. Měl bych odletět v průběhu tohoto týdne, momentálně se ještě řeší problém s vízem. Věřím, že mi to pomůže v další kariéře a Plzeň mi bude určitě chybět, hrál jsem tu odmalička a je to můj domov,“ hlásí talentovaný útočník Filip Suchý.

foto: hcplzen.cz



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka