Zloděj řádil v Klatovech patnáctkrát, bral noviny, cukroví i počítač

Muž byl obviněn z přečinů krádež a porušování domovní svobody. V uplynulých třiceti dnech kradl patnáckrát a byl vzat do vazby.

Jarní servisní akce AUTO CB

  Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování 23letý muž z Janovicka, který byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, z části ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.
Muž se dopouštěl protiprávního jednání  v Klatovech, kde spáchal patnáct skutků, v době od počátku měsíce prosince loňského roku do pátku 2. ledna letošního roku.

V první polovině měsíce prosince v chatové osadě Na Harfě vnikl na pozemek a z chaty vzal elektrickou sekačku. U prodejny na ulici Domažlické v noci z 10. na 11. prosince z bedny na tiskoviny vzal časopisy a noviny.
 
Do obchodního domu na ulici Domažlické přišel během dvou dnů třikrát a kradl různé zboží. Poprvé v pondělí 15. prosince po patnácté hodině vzal AKU šroubovák v hodnotě 1 799 Kč a podruhé stejný den po devatenácté hodině AKU šroubovák za 2 799 Kč a zboží odnesl bez úhrady. V pondělí 16. prosince prošel pokladní zónou s příklepovou vrtačkou za 2 990 Kč a byl přistižen pracovníky obchodu, kteří přivolali hlídku policie.
 
O tři dny později v prodejně si na sebe oblékl mikinu za 349 Kč a odešel. V pondělí 22. prosince z chodby domu vzal jízdní kolo a 24. prosince na ulici Plánické z chodby vzal dva detektory kovu.
 
V době od 24. do 25. prosince násilně otevřel vchodové dveře do domu v ulici Měchurova a na chodbě odcizil jeden pár bot zn. Adidas. V domě na ulici Rozvoj ve čtvrtek 25. prosince ve večerních hodinách taktéž poškodil dveře a odcizil obuv zn. Nike. O den později ukradl další sportovní boty v domě na ulici Kličkova.
 
Na ulici Plzeňské v domě z balkónu odnesl dvě krabice s vánočním cukrovím o váze 6 kg. V zahrádkářské kolonii se dne 28. prosince pokusil vniknout na oplocené zahradě do kůlny. Ve středu 31. prosince vnikl do budovy na ulici Domažlické a odnesl počítač s dalšími doplňky.
 

V pátek 2. ledna ve dvanáct hodin na Studentské ulici přistoupil k důchodkyni a z tašky, kterou měla v levé ruce, ženě odcizil peněženku s dalšími doklady i s finanční hotovostí a utekl. Tentýž den odpoledne v domě na ulici Mánesova z chodby vzal dětský kočárek. Ve dvacet hodin večer v obchodním domě na ulici Domažlické odcizil různé zboží v hodnotě 8 596 Kč a prošel bez úhrady pokladní zónou, utekl a následně byl zadržen hlídkou strážníků a předán policistům.
 
Policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech. V pondělí soud rozhodl o vzetí muže do vazby. Celková výše škody přesahuje padesát tisíc korun.
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka