Zvířecí záchranáři hledají brigádníky na sekání rákosí na Novém rybníku

Šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň prosí všechny příznivce, milovníky adrenalinu, bahna, extrému a velké dřiny, zda by nebyli ochotní se zmobilizovat a zapojit do některé z akcí spolku DESOP.


"Jedná se opravdu o mimořádnou situaci, kdy bude potřeba, aby v jeden okamžik nás bylo na jedné akci co nejvíce a zvládli jsme její realizaci v co nejkratší době," říká Makoň, který se v této době kvůli zranění kolena nemůže zapojit.

 "Zájem je opravdu o hodně silné, fyzicky i duševně zdatné, nezničitelné jedince, jelikož akce, kterou je třeba zrealizovat co nejdříve i s ohledem na počasí a klima, nebude snadná," líčí s úsměvem.

Konkrétně by se jednalo o sekání rákosového ostrůvku z vody (vysoké rybářské gumáky)  a úklid posekané hmoty mimo vodní plochu. Přesněji o každoroční sekání rákosí v přírodní rezervaci Nový rybník  nedaleko Plzně mezi Líněmi a Úherci.  Na sekání máme dva silné křovinořezy, vše se obsluhuje z vody  a bahna po kolena a následně je třeba rákosí vysbírat a na kánoi natahat na břeh.

Pokud se sejde hodně lidí, tak se jedná o akci na jeden víkendový den řádově 5 až 7 hodin.  "Dva křovinořezy, kánoi, lana + nářadí máme, co potřebujeme, jsou lidé ve vysokých gumákách, dva sekáče, několik sběračů a těch, co budou kánoi s rákosím tahat sem tam. Termínově co nejdříve - nejbližší sobota, pokud se tedy přihlásí více než 5 použitelných lidí," doufá Makoň.
 
Vyhledáváte podobnou zábavu, chcete se dobrovolně zničit, byl byste ochotný se akce zúčastnit? Pokud ano, tak pište na e-mail:  ptactvo@desop.cz , jelikož jaro se blíží a je třeba akci zrealizovat co nejdříve.

foto: desop


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka