Zvířecí záchranáři promítali svůj nový seriál. Vidět ho můžete také v úterý a ve středu

Na sobotní promítání výukového materiálu „Co se děje kolem nás…?“, který je dílem plzeňských zvířecích záchranářů, dorazilo přes sto lidí, dospělí versus děti tak půl na půl. Po krátkém představení autorského týmu se promítalo celkem pět hlavních zvířecích příběhů a 10 tematicky zaměřených doprovodných klipů.

Cílená propagace v Plzni

Všem se nejvíce líbil příběh selete divokého prasete Otíka, kterého namluvil Pavel Liška. Slzy a dojetí pak neudrželo na uzdě pár diváků v závěru příběhu bobra Břéti v podání výborného pana Josefa Somra. Vlaštovka Vlaďka, namluvená neméně skvělou paní Martou Issovou, zase zaujala nejenom textem, ale i perfektní kamerou Vladimíra Nového a místy, kde se příběh natáčel. Čáp Kamil, jemuž propůjčil svůj hlas Jiří Lábus, zase zaujal množstvím leteckých záběrů z ptačí perspektivy a výkonem pana Lábuse.  Své diváky si pak získal i napínavý a do posledního momentu poutavý příběh užovky obojkové Simony, kterou nám krásně namluvila paní Taťjana Medvecká. 

"Kromě výborného výkonu všech umělců, kteří nám s projektem bezplatně pomohli a propůjčili našim zvířecím hrdinům svůj hlas, vévodila celé akci nádherná a na míru složená parádní hudba od hudebního skladatele Varhana Orchestroviče Bauera," líčí šéf spolku Karel Makoň. 

Neuvěřitelný a silný zážitek v krásných prostorách společnosti Moving Station, kde se promítalo pak ještě pro 20 diváků, kteří dorazili na akci od 18:00 hod. 

"Samotné promítání trvalo vždy přes 80 minut a největší odměnou pro nás byl závěrečný potlesk a zájem o náš výukový materiál. Mezi diváky byli jak naši známí, kolegové a lidé z našeho adresáře, tak i poměrně dost lidí, které jsme neznali. O to větší radost jsme pak měli, když právě tito lidé hodnotili projekt jako velice povedený a pěkný," říká Makoň.

Další veřejné promítání se uskuteční toto úterý a středu.

V úterý 29.11.2016 se bude promítat celkem třikrát, a to od 9:00 hod., 13:00 hod. a 17:00 hod.  Ve středu 30.11. 2016 pak pouze jednou, a to od 9:00 hod.

Program je určený hlavně pro pedagogy a družináře, ale tím, že se zatím z pěti set oslovených škol a školek Plzeňského kraje ozvalo pouze šest, tak zcela určitě může přijít i kdokoliv z široké veřejnosti, kdo by chtěl tyto naše filmové příběhy vidět.

Promítat se bude opět v nádherných prostorách nově zrekonstruovaného objektu Jižního nádraží Českých drah v Plzni na Borech. V malém sálu společnosti  Moving Station na oficiální adrese Koperníkova 56 (Most Ivana M. Jirouse 2).



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka