Budovy mateřských škol centrálního obvodu projdou pasportizací stavebního a technického stavu

Dne 12. listopadu 2019 podepsal I. místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Petr Baloun a ředitel městské společnosti Obytná zóna Sylván, a. s. Pavel Trefanec smlouvu o provedení technické pasportizace budov, staveb a parcel mateřských škol svěřených do správy centrálnímu městskému obvodu.

Cílená propagace v Plzni

Komplexní pasportizace budov mateřských škol poskytne detailní technický popis a evidenci objektů, řízení provozních a správních činností, údržbových prací, investic i sledování a řízení nákladů na provoz jednotlivých objektů.

„Pasportizace poskytuje komplexní informace o technickém stavu a životnosti objektů, vybavení, zařízení a umožňuje snadnější a přesnější tvorbu rozpočtů oprav a investic. Dále umožňuje preventivní odhalování kolizí, závad a kontrolu plnění vybraných činností a nákladů na provoz objektu.“ přibližuje problematiku Pavel Trefanec.

Historie pasportizace budov sahá až do roku 1970, kdy byla zavedena povinná pasportizace pro podniky bytového hospodářství za účelem zvýšení hospodárnosti při vynakládání finančních prostředků. Od té doby prošla pasportizace značným vývojem a současné moderní informační technologie umožňují centrálně uchovávat a spravovat poměrně velké množství dat. Výsledky pasportizace pak slouží pro plánování oprav, rekonstrukce či modernizace včetně plánování potřeby finančních prostředků vjednotlivých letech. Pasportizace také následně udržuje přehled o aktuálním stavu budov vreálném čase.

„Zadání pasportizace objektů školek byl jeden zprvních úkolů, které jsem po seznámení se sproblematikou správy zadal. Proces pasportizace vnímám jako jeden zklíčových nástrojů při správě a údržbě majetku a jsem tedy velmi rád, že náš městský obvod je první, kde bude pasportizace objektů školek provedena. Vtéto souvislosti chci poděkovat za vstřícnost nejen zástupcům společnosti Obytná zóna Sylván, ale i zástupcům města, konkrétně členovi Rady města Plzně Davidu Šloufovi.“ říká I. místostarosta Petr Baloun.

Správa nemovitostí znamená pro každého správce nutnost soustavné péče za účelem efektivního využívání, trvalého zlepšování jeho technického stavu a vybavení. Pasportizace nemovitostí pak podstatným způsobem přispívá k maximální efektivnosti a hospodárnosti tohoto procesu.

„Věřím, že tento krok nám přinese nejen včasné a potřebné informace o budovách našich školek a o potřebě jejich údržby, ale hlavně umožní plánovat veškeré investice tak, aby byly prováděny co nejúčelněji a nejekonomičtěji“, dodal David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
15.11.2019 09:21




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka