CPOS Město Touškov obdrželo Národní cenu v programu Excelence, nejvyšší ocenění Národní ceny kvality České republiky

Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov uspělo v náročném programu Excelence a převzalo si spolu s dalšími úspěšnými subjekty v rozličných kategoriích na Pražském hradě prestižní ocenění.

Cílená propagace v Plzni

    Dne 27. listopadu se uskutečnilo předávání cen Národní kvality ve Španělském sále na Pražském hradě. Slavnostní večer probíhal pod taktovkou Ministerstva průmyslu a obchodu spolu s Radou kvality České republiky a za podpory vlády ČR. Tato prestižní ocenění dostávají každoročně organizace a firmy veřejného i podnikatelského sektoru a to na základě splnění daných kritérií, zda kvalitně plní potřeby klientů a zaměstnanců, podle toho, jaká je jejich produktivita a efektivita a zda se jim daří být inovativními. Národní ceny kvality se udělují ve více než 80 zemích podle téměř stejných kritérií a nabízí možnost porovnat se s těmi nejlepšími společnostmi a učit se i z jejich výsledků. Hodnotí se všechny parametry organizace, od kvality řízení, přes ekonomické výsledky až k přístupu ke klientům a zaměstnancům apod.

Národní cena kvality České republiky – program EXCELENCE

VEŘEJNÝ SEKTOR

Malá organizace: Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov

Velká a střední organizace:

1. místo: Moravskoslezský kraj, Krajský úřad Moravskoslezského kraje

2. místo: Státní pozemkový úřad


PODNIKATELSKÝ SEKTOR

Střední organizace:

1. místo: VZP, a.s.

2. místo: VAŠSTAV, s.r.o.

Velká organizace:

1. místo: Albert Česká republika

2. místo: KASKO spol. sr.o.

3. místo: Koyo Bearings Česká republika s.r.o.

Absolutním vítězem v Národní ceně kvality České republiky je Albert Česká republika, s.r.o.

Výsledky dostupné na stránkách MPO https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/narodni-ceny-kvality-predany--absolutnim-vitezem-se-stala-firma-albert-ceska-republika--250941/?-FO2q2yo_gqic6qmKhA9eojvL1vGfn8UQV0lTRNBnZcPR7Y

    Organizace se systematicky zabývá zvyšováním kvality svých služeb již od roku 2015. Národní cena kvality patří mezi vůbec nejprestižnější ocenění udělované organizacím v České republice a získaná cena zcela bezpochyb dělá dobré jméno Centru pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov. Dlouhodobě se snaží být lídrem v oblasti kvality ve veřejném sektoru a ocenění je tak pro něj potvrzením toho, že své poslání dělá nejen dobře, ale vlastně v podstatě lépe než ostatní. Klienti, zřizovatel i spolupracující obce tak mohou vidět, že ani po prvním úspěchu v roce 2015 organizace neusnula na vavřínech a snaží se být rok od roku lepším poskytovatelem služeb i zaměstnavatelem.


Co je to program Excellence?

    Rada kvality České republiky spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu motivuje organizace podnikatelského i veřejného sektoru k využívání moderních nástrojů řízení vedoucích k dlouhodobě udržitelným vynikajícím výsledkům. Program EXCELENCE představuje nejvyšší ocenění Národní ceny kvality České republiky a je založen na hodnocení výkonnosti organizace, navíc je plně harmonizován s Modelem excelence EFQM. Hodnocení výkonnosti organizace je založeno na sebehodnocení a následném externím hodnocení.

    Úspěšní účastníci v tomto programu obdrží dle počtu bodů národní a mezinárodní ocenění Recognised for Excellence (3 až 5 hvězd). CPOS Město Touškov obdrželo tři hvězdy, absolutní vítěz všech pět. Hodnocení v CPOS Město Touškov probíhalo v polovině září.

    Mezi výhody pro úspěšné organizace se tak řadí Národní a mezinárodně uznávané ocenění „Recognised for Excellence“ s platností dvou let; Externí a nezávislá zpětná vazba v podobě silných stránek a oblastí pro zlepšení a Zařazení do mezinárodní databáze EFQM.


Předchozí úspěchy CPOS Město Touškov a cesta organizace ke zlepšování

    CPOS se již v předchozích letech snažilo zlepšovat a zúčastnilo se celkem pětkrát hodnocení  v rámci Národní ceny kvality.

    Poprvé to bylo vroce 2015, kdy začala cesta k trvalému zlepšování. Díky úspěšnému absolvování modelu START PLUS se tak organizace dozvěděla o oblastech vhodných ke zlepšování, i o svých silných stránkách. Získala „titul“ Perspektivní organizace.

    O rok později byly oblasti pro zlepšování transformovány do třech projektů v rámci modelu START EUROPE a přišel další úspěch – Ocenění za úspěšnou realizaci projektů za inovativní pojetí služby, kdy byly projekty „Drahokamy času“, aplikace Cornap a zapracování strategického plánu uznány jako skvělým krokem vpřed.

    V roce 2017 se organizace stala díky oprášení modelu START PLUS Úspěšnou organizací, čímž povýšila ve svém zlepšování.

    O rok později se dokonce stala Organizací způsobilou pro program EXCELENCE a obdržela i mezinárodní certifikát Committed to Excellence s dvěma hvězdami s platností certifikace na tři roky. Toto ocenění pomohlo k letošnímu úspěchu v modelu Excellence.

Fotogalerie
Autor: Centrum pečovatelských o ošetřovatelských služeb Města Touškov Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka