Dobrý soused svému sousedovi pomáhá

Pandemie onemocnění Covid – 19 vyvolala v celém Česku vzedmutí obrovského dobrovolnického hnutí v šití roušek, kterých je v republice nedostatek. Zvuk šicích strojů je slyšet i v obci Útušice, která sousedí s Městským obvodem Plzeň 3, kde se také našla skupina šikovných švadlenek šijící roušky bez nároku na odměnu.

Cílená propagace v Plzni

"V první řadě jsme se snažili zabezpečit ústní roušky především pro naše seniory, což se nám podařilo“, říká Václav Fink, starosta obce Útušice. „Po pokrytí potřeb útušických seniorů vykazuje naše produkce jistý přebytek, který chceme nabídnout těm, kteří mají roušek nedostatek a na jejichž území se nacházejí organizace, které je ke svému fungování bezpodmínečně potřebují. Tím je samozřejmě náš nejbližší velký soused, Městský obvod Plzeň 3“, dodává Václav Fink.

Po dohodě obou starostů bude prvních dvě stě útušických roušek putovat do Fakultní nemocnice v Plzni a další poputují i do Městského ústavu sociálních služeb města Plzně.

 „Jsem moc rád, že v praxi i na této úrovni zafungovala sousedská solidarita, tedy to, že dobrý soused pomáhá svému sousedovi. Děkujeme obci Útušice a jejím švadlenkám za nezištnou pomoc.  Je dobré mít kolem sebe lidi,  které se můžete opřít“, dodává David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 01.04.2020 12:14




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka