Hlavně se mějte rádi, vzkazuje mladým stoletá oslavenkyně

Sté narozeniny oslavila v sobotu 4. března Olga Kotasová z Plzně, klientka Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Kotíkovské ulici v Plzni. K řadě gratulantů se připojilo i vedení prvního plzeňského obvodu. ...

Cílená propagace v Plzni

Sté narozeniny oslavila v sobotu 4. března Olga Kotasová z Plzně, klientka Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Kotíkovské ulici v Plzni. K řadě gratulantů se připojilo i vedení prvního plzeňského obvodu.
Olga Kotasová oslavila sté narozeniny. Olga Kotasová se narodila pět let po první světové válce a když jí bylo pouhých šestnáct let, vypukla druhá světová válka. „Ta nepřinesla nic dobrého. I proto bych si přála, aby skončila válka na Ukrajině. Válka je hrozná věc,“ říká jubilantka nekompromisně.Mladým lidem vzkazuje, aby se hlavně měli rádi a nebyli na sebe zlí. „Právě tohle je v životě důležité,“ dodává Olga Kotasová, stále bystrá a komunikativní dáma. „Ještě dva roky zpátky jsem chodila, dnes už se bohužel nepostavím na nohy, už nemám tolik síly jako dřív,“ popisuje, ovšem stále s úsměvem na tváři.Olga Kotasová přivedla na svět dvě dcery, ta starší porodila také dvě dcery, mladší zase dva chlapce. „Dcery už bohužel odešly, ale mám čtyři vnoučata, která mě navštěvují, a dnes už se o mě starají i pravnuci,“ prozrazuje stoletá dáma, která se dříve živila jako kuchařka ve školní jídelně plzeňské stavební průmyslovky na Chodském náměstí.A jaký je podle ní recept na dlouhověkost? „Pobyt na čerstvém vzduchu. To člověku prospívá,“ je přesvědčená.Ke stoletému jubileu popřála paní Kotasové starostka Jedničky Ivana Bubeníčková a předsedkyně Finančního výboru ZMO Plzeň 1 Lucie Pernglau. Oslavenkyni předaly květinu a balíček dobrot.
Olze Kotasové popřála starostka Jedničky Ivana Bubeníčková.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka