Jak řešit a zařídit kuchyň, případně jídelnu?

Jako bytová architetka řeším nejčastěji zařizování obývacího pokoje, ložnice a případně dětského pokoje, ale kuchyň a jídelnu mají klienti tendence zařizovat sami. Na jednu stranu je to správně, protože jen oni budou v těchto prostorech trávit spoustu času a pravidelně pracovat, na stranu druhou ale často dělají spoustu chyb, které si uvědomují až později. A je škoda zbytečné pak všechno předělávat. Proto bych Vás chtěla na nejčastější chyby v kuchyni, jídelním koutu, případně ve spojení kuchyn

Cílená propagace v Plzni

Důležitý je výběr nábytku, ale také jeho praktičnost

V kuchyni platí dvojnásob fakt, že nábytek není jen na ozdobu, ale bude se opravdu používat. Zatímco na některé skříňky v obývacím pokoji padá jen často prach, je třeba počítat s tím, že nábytek v kuchyni, nebo jídelním koutě bude pravidelně využívaný- a to platí nejen pro kuchyňskou linku, ale také jídelní stůl, jídelní židle a další. Je velmi důležité tudíž volit materiály, které jsou odolné a které se také dobře čistí. Určitě volte nenasákavé materiály, ze kterých lze snadno otřít zbytky jídla, nebo nápojů. Designová čalouněná jídelní křesla doporučuji volit spíše jako doplňkové sezení např. v obývacím pokoji, nebo dětském pokoji. Zajímavým prvkem může být barový stolek a barové židle, avšak je třeba se zamyslet nad využitím, protože ve spoustě domácností na tyto prvky nábytku nakonec jen sedá prach.

Uspořádání prvků je velmi důležité

Velmi moderním se v dnešní době stává sloučení obývacího pokoje a kuchyně. Já osobně nemám nic proti tomuto trendu, který má zajisté své výhody, ale je třeba si uvědomit, že obývací pokoj a kuchyně jsou 2 odlišné zóny a je vhodné je oddělit např. ostrůvkem, částečnou zdí, nebo třeba jídelním stolem se židlemi tak, aby nebylo běžně z obýváku vidět na kuchyňskou linku, kterou těžkou udržíte neustále ideálně čistou a uklizenou. Zajímavé možnost nábytku i inspirace v tomto ohledu najdete např. na https://x-nabytek.cz Pohled na horní skříňky kuchyňské linky ale ničemu nevadí, takže v případě práce v kuchyni máte přehled o dění v obýváku a v obýváku vnímáte větší vzdušnost místnosti.

Autor: Jiřina Drexlerová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.04.2021 11:17




1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka