Jednička bude dál přispívat na příměstské tábory. Loni na ně dala téměř 80 tisíc

Téměř 80 tisíc korun šlo loni z rozpočtu prvního plzeňského obvodu na příspěvky na příměstské tábory pro rodiny, které jsou zapojeny do Klubu Jednička. Vedení obvodu se loni rozhodlo navýšit příspěvek z tří na pět set korun na jedno dítě, což k žádosti motivovalo mnohem více rodin než v uplynulých letech. Na příměstsk...

Jarní servisní akce AUTO CB

Téměř 80 tisíc korun šlo loni z rozpočtu prvního plzeňského obvodu na příspěvky na příměstské tábory pro rodiny, které jsou zapojeny do Klubu Jednička. Vedení obvodu se loni rozhodlo navýšit příspěvek z tří na pět set korun na jedno dítě, což k žádosti motivovalo mnohem více rodin než v uplynulých letech. Na příměstské tábory bude obvod přispívat i v tomto roce.
Žádost o finanční příspěvek na příměstský tábor lidé najdou na našem webu a také ve vrátnici úřadu. Ilustrační foto: ÚMO Plzeň 1„O tento příspěvek je velký zájem. Členům Klubu Jednička jsme jej loni vyplatili hned na 157 dětí z našeho obvodu a žádosti budeme přijímat i v letošním roce,“ uvedla starostka městského obvodu Plzeň 1 Ivana Bubeníčková.Na příměstské tábory konající se na území města Plzně přispívá obvod od roku 2017 a dohromady s loňským rokem vyplatil rodičům již kolem 160 tisíc korun, a to pro více než čtyři stovky dětí. Již bylo zmíněno, že obvod dotuje příměstské tábory v rámci svého Klubu Jednička, sekce Rodiče a děti. Jeho členové musí pro získání příspěvku udělat několik jednoduchých kroků, tím prvním je vyplnění žádosti, kterou si zájemci mohou vyzvednout přímo na úřadu v aleji Svobody 60, anebo stáhnout a vytisknout na webu městského obvodu Plzeň 1, kde naleznou i kompletní podmínky, za nichž je příspěvek vyplácen.Žádat mohou nejen rodiče, ale třeba i pěstouni a opatrovníci dětí mladších patnácti let. V tom případě je třeba ještě dodat rozhodnutí soudu o svěření dítěte do péče.K samotné žádosti je pak nutné přiložit potvrzení o účasti dítěte na příměstském táboře, doklad o zaplacení, tedy fakturu či platební doklad obsahující údaje o organizátorovi, a dále výpis z bankovního účtu. Žádost včetně dalších dokumentů je nutné odevzdat na podatelnu Úřadu městského obvodu Plzeň 1, a to nejpozději do konce října.Klub Jednička sdružuje nejen rodiny s dětmi, přičemž v této sekci jsou přihlášeny téměř tři stovky rodičů, ale také seniory, jejich členská základna přesáhla loni hranici 1250 členů. Všichni mohou během roku čerpat různé výhody, ať už jde o zlevněné vstupenky do divadla, kina nebo do zoo, mohou se účastnit kurzů chůze nordic walking (senioři) nebo různých přednášek a exkurzí.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka