Jednička informuje: Lezecká stěna se mezi žáky okamžitě stala hitem

Na 31. základní škole v Plzni na Lochotíně mají nově moderní lezeckou stěnu. Začali ji budovat v prosinci a během několika týdnů bylo hotovo. Stěnu nyní denně využívá škola a školní družina, také tady funguje kroužek Horolezčat, v němž se lezení věnují děti už od šesti let. ...

Cílená propagace v Plzni

Na 31. základní škole v Plzni na Lochotíně mají nově moderní lezeckou stěnu. Začali ji budovat v prosinci a během několika týdnů bylo hotovo. Stěnu nyní denně využívá škola a školní družina, také tady funguje kroužek Horolezčat, v němž se lezení věnují děti už od šesti let.
Autor celého nápadu. Zástupce ředitelky Zbyněk Rubáš.Nápad vybudovat na škole lezeckou stěnu se v loňském roce zrodil v hlavě zástupce ředitelky Zbyňka Rubáše. S realizací myšlenky mu pomohlo nejen vedení školy, ale zejména pak samotní rodiče a sponzoři, kteří na stěnu přispěli. „Celé to vyšlo na téměř dvě stě tisíc korun,“ vyčíslil Rubáš.Stěnu vysokou téměř tři metry instalovala odborná firma, a to za dodržení potřebných norem. Kromě barevných chytů ji zdobí také obrázky malého krokodýla, který se zde ukazuje jak např. jede na kole, zvedá činku, drží tenisovou raketu nebo běží. „Děti třeba mají za úkol vylézt ke krokodýlovi s činkou, moc je to baví,“ popisuje Rubáš. Stěna se ve škole okamžitě stala hitem. „Děti se pořád ptají, kdy na ni už zase budou moci jít,“ usmívá se ředitelka Miluše Kurzová.Škola má již celou řadu let rozšířenou sportovní výuku. Žáci prvního stupně mají hned tři hodiny tělocviku týdně a na druhém stupni je pak v každém ročníku jedna sportovní třída se čtyřmi hodinami tělocviku za týden. Kromě lezecké stěny se škola může pochlubit perfektně vybavenou posilovnou, sálem na judo, velkou halou pro různé sportovní hry či tělocvičnou na gymnastiku.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka