Jedničku zdraví Matyáš, první miminko obvodu

První letos narozené miminko z Jedničky na sebe nechalo chvíli čekat, neboť na svět přišlo až 3. ledna. Matyáš Malý se narodil v 2:06 hodin s váhou 2870 gramů a svým rodičům dělá radost od samého začátku. ...

Jarní servisní akce AUTO CB

První letos narozené miminko z Jedničky na sebe nechalo chvíli čekat, neboť na svět přišlo až 3. ledna. Matyáš Malý se narodil v 2:06 hodin s váhou 2870 gramů a svým rodičům dělá radost od samého začátku.
Matyáš Malý se svými rodiči, Michaelou Hrbkovou a Michalem Malým. „Je moc hodný, krásně se krmí, hezky spinká, a už se na nás dokonce usmál,“ prozradila devětadvacetiletá Michaela Hrbková. Matyáš je její první potomek. Sice se narodil o den dříve, než byl plánovaný termín, ale vše proběhlo, jak mělo. U porodu asistoval tatínek, který má podle svých slov zážitek na celý život. „Nedokázal jsem si představit, jak je to náročné. Také je tam velké horko, člověk nejí a nepije. Když ale dítě přijde na svět, je to tak nádherný pocit,“ popisuje dvaatřicetiletý Michal Malý, který pracuje v oblasti informačních technologií a po narození potomka využil tzv. otcovskou dovolenou.S přítelkyní, která pochází z Prahy, se poznali před čtyřmi a půl lety a žít spolu začali necelé tři roky zpátky na Košutce. „Plzeň se mi moc líbí, výhodou je, že oproti Praze je tady všechno blízko,“ těší ji. Potomka prý plánovali. „Na ultrazvuku nám pak řekli, že to bude kluk, měli jsme radost. Ještě než jsme vybrali jméno, začali jsme mu pracovně říkat Kliment a někdy mu tak ze srandy řekneme i dnes,“ vysvětluje mladý pár, kterému nechybí smysl pro humor.  Když všichni společně odcházeli z porodnice, Matyáš dostal za úkol přibral alespoň na tři kilogramy, než s ním rodiče půjdou na první procházku. „Vyšlo to akorát na první kolo prezidentských voleb, navíc bylo opravdu krásně, takže jsme se hezky prošli,“ říká maminka Míša. Z vnoučka se nyní radují i babičky a dědečkové. Ti z maminčiny strany sice bydlí u Prahy, a tak jsou rádi za každou fotku nebo video, ovšem tatínkovi rodiče žijí blízko a mladým se snaží se vším pomáhat. „Třeba nám po příchodu z porodnice kupovali nějaké oblečky, protože jsme zjistili, že Matymu je všechno velké,“ smějí se novopečení rodiče.Ti přijali pozvání a s kloučkem se 19. ledna vydali na Úřad městského obvodu Plzeň 1, kde jim k narození prvního občánka obvodu pogratulovala starostka Jedničky Ivana Bubeníčková, předsedkyně Finančního výboru ZMO Plzeň 1 Lucie Pernglau, radní Zuzana Buriánová a vedoucí Sociálního odboru ÚMO Plzeň 1 Dana Krausová. „Ať krásně rosteš, daří se ti a rodičům děláš radost. Hodně štěstí, Maty. Doufám, že se uvidíme na vítání občánků,“ pronesla Ivana Bubeníčková. Vedení obvodu pak mladým rodičům předalo poukázku do drogerie a hračkářství, dohromady za pět tisíc korun, a mladá maminka nemohla odejít bez květiny.
Za první plzeňský obvod rodičům pogratulovala starostka Ivana Bubeníčková. Neodolala a miminko si pochovala.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka