Kontejnery na kovový odpad najdete i v městském obvodu Plzeň 1

V Plzni je možné kovy odevzdat do sběrných dvorů, komerčních výkupen kovů, nebo také do šedých kontejnerů v ulicích města. Šedé kontejnery jsou určeny pouze pro drobné kovové odpady (zejm. obaly).Proč začít třídit kovové obaly?...

Cílená propagace v Plzni

V Plzni je možné kovy odevzdat do sběrných dvorů, komerčních výkupen kovů, nebo také do šedých kontejnerů v ulicích města. Šedé kontejnery jsou určeny pouze pro drobné kovové odpady (zejm. obaly).Proč začít třídit kovové obaly?
Zdánlivě to může vypadat, že se v domácnosti tyto odpady vyskytují pouze zřídka, ale opak je pravdou. Zkuste tyto odpady poctivě měsíc třídit. Sami zjistíte, že to není zanedbatelné množství, rozhodně ne hmotnostně. Předností kovu je jeho 100% recyklovatelnost. Z nápojové plechovky může být za pár měsíců plechovka nová. Pozitivní ekologické dopady recyklace kovů jsou obrovské.Co a jak můžu třídit?
Do nových kontejnerů na kovy patří hliníkové i železné plechovky od nápojů a potravin, kovová víčka nebo zátky, alobal a další kovové drobnosti z domácností (např. kancelářské svorky, drátěná ramínka z čistíren, staré klíče atd.). I zde platí zásada minimalizace objemu. Plechovky od nápojů je před vhozením třeba sešlápnout. Kovový odpad se nesmí vhazovat žádných obalech (sáčcích ani krabičkách). Vhazovat je třeba pouze čistý kovový odpad bez příměsí a nadměrného znečištění.
Umístění nádob na území MO Plzeň 1:Sokolovská 60Žlutická 60Plaská 53Zdroj: www.cistaplzen.cz 

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka