Mateřské školy se pravděpodobně otevřou, ale jen ve velmi omezeném režimu

Společně se základními školami by se měly otevřít i mateřské školky a to v pondělí 25. května 2020. O otevření mateřské školy rozhodne její ředitelka na základě usnesení rady města. Ve stejném datu se pravděpodobně otevřou i základní školy. Na jednotném postupu znovuotevření mateřinek se domluvila radní pro oblast školství Lucie Kantorová, starostové a místostarostové plzeňských městských obvodů zřizující mateřské školky na svém území. Vzhledem k ochraně zdraví dětí a zaměstnanců budou školky f

Jarní servisní akce AUTO CB

„Se zástupci městských obvodů jsme se shodli na jednotném postupu znovuotevření našich mateřských škol. Ty se otevřou společně se základními školami, o jejichž termínu otevření rozhoduje vláda. Prozatím vše směřujeme na termín pondělí 25. května, který se může ovšem ještě změnit na základě rozhodnutí státu. Stěžejní je pro nás zajistit takový provoz mateřských i základních škol, který neohrozí zdraví dětí, ani našich zaměstnanců,“ uvedl primátor města Martin Baxa.

Školky nebudou fungovat v běžném režimu. Město ještě čeká na metodiku Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, která upřesní provoz ve školních zařízeních. Ta bude k dispozici do konce měsíce dubna a bude Odborem školství, mládeže a tělovýchovy zpracována do metodiky pro ředitelky školek. Ředitelky budou rovněž apelovat na rodiče, aby své děti vodili do školek jen ve velmi nutných případech, tedy v situaci, kdy mají neodkladné pracovní záležitosti nebo se nacházejí v tíživé sociálně-ekonomické situaci.

Začátkem měsíce května budou ředitelky školek poptávat zájem u rodičů dětí a také jim upřesní pravidla pro umístění dítěte do školky, tedy i stravování, nošení roušek a podobně. Tato pravidla budou vycházet z metodiky ministerstva. Rodiče by měli sledovat webové stránky mateřských školek, kam jejich děti chodí nebo vývěsky na budovách. Ředitelky je budou rovněž kontaktovat e-mailem.

Kolektivy dětí budou v mateřinkách minimální a budou dodržována přísná hygienická pravidla. Rovněž výuka nebude probíhat v plném rozsahu. Vybavení školek pro zahájení provozu zajistí centrálně město Plzeň. „Náš obvod zabezpečuje rezervní zásoby pro své školky, zejména pak desinfekci, bezkontaktní teploměry, roušky a jednorázové rukavice. Kompletní desinfekcí rovněž procházejí i všechny herní prvky umístěné v areálech mateřských škol, a pokud je to nutné, bude obnoven i jejich nátěr. Snažíme se dělat vše pro to, aby případný pobyt dětí ve školce byl bezpečný“, informuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3, do jehož gesce obvodní mateřské školky spadají.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.04.2020 08:06




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka