Na co se můžete těšit o Vánocích v Plzni?

Od 27. listopadu do 23. prosince 2020 si určitě nenechte ujít vánoční trhy! Plzeň pro vás opět připravuje jedinečnou akci plnou vůní, dobrot, hudby a té pravé vánoční atmosféry.

Cílená propagace v Plzni

Stejně jako každý rok, také letos, se na Náměstí republiky rozezní koledy a otevřou se stánky se svařeným vínem, punčem a vánočním cukrovím. Ve stáncích nebude chybět ani tradiční voňavý a sladký trdelník.

Pro řidiče a ty, kteří neholdují alkoholu, stánkaři připraví nealkoholický punč, nejrůznější čaje, limonády a v neposlední řadě výbornou horkou čokoládu.

Mimo dobré regionální jídlo a pití se můžete potěšit také pohledem na živý betlém, ve kterém nebudou chybět ovečky a osel.

Dále se můžete těšit na ukázky různých řemesel s možností zakoupení poctivých, ručně dělaných, výrobků.

Vánoční trhy v Plzni
oficiálně zahajují adventní období 29. listopadu, a to rozsvícením vánočního stromu, které proběhne od 18 hodin. K jeho rozsvěcování dochází po celou dobu trvání trhů, a to každou neděli. Pokaždé je tato událost doprovázena kulturním programem plným hudby.

Další vánoční akce v Plzni

Kromě vánočních trhů v Plzni, můžete využít také možnost adventních výletů s průvodcem, v rámci kterých se seznámíte s historií místních zvyklostí a tradic.

V Plzni najdete také nádhernou gotickou katedrálu sv. Bartoloměje, která je hlavní svatyní ve městě a poskytuje místo nejen pro pravidelné bohoslužby, ale také pro koncerty a betlém.

Navíc můžete z katedrální věže zhlédnout celé město, které se nádherně blyští ve světle vánoční výzdoby.

Navštívit můžete také DEPO15, což je kreativní prostor, ve kterém probíhají zimní slavnosti a kde můžete zakoupit mnoho dárků či ozdob na vánoční stromeček. V tomto prostoru také probíhají různé přednášky a najdete zde rovněž vánoční dílny, kde můžete strávit společný čas se svými dětmi.

Až do 19. prosince můžete navštěvovat také farmářské trhy, kde lze zakoupit produkty místních zemědělců. Na trzích najdete například sýry, chléb, maso, med, víno, ovoce a zeleninu. Trhy se už od března konají, mezi katedrálou sv. Bartoloměje a plzeňskou radnicí, každou sobotu od 8 do 12 hodin.

Vánoci to nekončí

Vánoční období můžete zakončit novoročním ohňostrojem, který se bude konat, v rámci novoročního trhu, 1. ledna 2021 v centru Plzně.

Na Náměstí Republiky se můžete 31. prosince, už od odpoledních hodin, těšit na kulturní program pro děti i dospělé. Samozřejmostí jsou stánky s občerstvením a suvenýry.

Neseďte o vánočním čase doma. Vyjděte mezi lidi a ochutnejte pravou plzeňskou vánoční atmosféru.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 10.08.2020 15:46



3 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka