Na Jedničce odstartoval osmý ročník Plzeňské senior akademie

V lochotínském L-klubu ve čtvrtek 14. září slavnostně odstartoval osmý ročník Plzeňské senior akademie, do něhož se přihlásilo 42 seniorů z Jedničky. Kurz pořádá Městská policie Plzeň, která účastníky v deseti přednáškových blocích seznámí s tématy týkajícími se prevence kriminality. ...

Cílená propagace v Plzni

V lochotínském L-klubu ve čtvrtek 14. září slavnostně odstartoval osmý ročník Plzeňské senior akademie, do něhož se přihlásilo 42 seniorů z Jedničky. Kurz pořádá Městská policie Plzeň, která účastníky v deseti přednáškových blocích seznámí s tématy týkajícími se prevence kriminality.
Foto: ÚMO Plzeň 1Kurz potrvá do prosince a jeho účastníci se blíže seznámí s jednotlivými složkami Městské policie Plzeň, dozví se, jak si nenechat ublížit, jak se bezpečně pohybovat v kyberprostoru nebo jak zvládat mimořádné situace. Seznámí se také se základy první pomoci, problematikou odpadů na území města Plzně anebo s tím, jaké nebezpečí skrývají prodejní akce.Součástí projektu jsou také exkurze, senioři se podívají na operační středisko městské policie a krajských hasičů, do útulku pro zvířata na Borských polích a také do požární stanice na Košutce.„Do tohoto projektu se zapojujeme každoročně. Senioři díky němu získají praktické znalosti z oblasti práva a bezpečnosti. Cílem je zejména to, aby se nestali obětmi trestného činu,“ vysvětlil místostarosta Jedničky Jiří Uhlík, v jehož gesci je právě bezpečnost. Osmý ročník Plzeňské senior akademie zahájil spolu s dalším místostarostou Miroslavem Šumou a zástupci vedení plzeňské městské policie.Na projektu se kromě plzeňských strážníků a prvního městského obvodu podílí také BESIP, krajští zdravotničtí záchranáři, hasiči a policisté, Česká obchodní inspekce, Bílý kruh bezpečí a Čistá Plzeň.
Ze zahájení Plzeňské senior akademie v lochotínské L-klubu. Foto: MP Plzeň

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka