Na Jedničce se opět začala sekat tráva

V posledním dubnovém týdnu se na Jedničce opět začala sekat tráva. Travnaté plochy se postupně budou sekat v sídlištní zástavbě, a to na Lochotíně, Vinicích, v Bolevci a na Košutce a rovněž v ostatních částech obvodu, na Zavadilce, Roudné, Bílé Hoře a na staré Košutce....

Cílená propagace v Plzni

V posledním dubnovém týdnu se na Jedničce opět začala sekat tráva. Travnaté plochy se postupně budou sekat v sídlištní zástavbě, a to na Lochotíně, Vinicích, v Bolevci a na Košutce a rovněž v ostatních částech obvodu, na Zavadilce, Roudné, Bílé Hoře a na staré Košutce.
Sekání trávy na Jedničce. Foto: ÚMO Plzeň 1„Provedení první seče v tomto období je z hlediska údržby travnatých ploch důležité, nejde jen o estetický dojem, ale v trávníku se podpoří odnožování travních jedinců, dochází k zahušťování porostu a snižuje se možnost výskytu plevelu. Při první seči se rovněž odstraní nečistoty z trávníku ze zimního období a na ploše je zajištěna základní údržba,“ vysvětlila vedoucí Odboru životního prostředí a dopravy ÚMO Plzeň 1 Romana Tomašuková.Při každé seči hraje důležitou roli počasí. „Vždy se musíme přizpůsobit aktuálním meteorologickým podmínkám a také stavu travnatých ploch. Např. během deštivých či horkých dnů bývá sekání trávy přerušeno,“ doplnila Tomašuková.Všechny plochy, které má Jednička v údržbě, se budou sekat klasicky sekačkou, přičemž pracovníci úřadu budou dělat pravidelnou kontrolu kvality provedených prací.Celková plocha sekaných ploch je přes 980 tisíc metrů čtverečních. Ze sekaných ploch jsou pak vyňaty pronajaté pozemky (např. stavební činnost nebo zábory).

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka