Na náměstí Republiky se opět bude prezentovat bolevecké dopravní hřiště

Na volnočasové aktivity bude zaměřená prezentační a vzdělávací show #JETOTU, kterou 24. září od 10 hodin pořádá na plzeňském náměstí Republiky Středisko volného času RADOVÁNEK. Podobně jako v loňském roce se tam opět bude prezentovat bolevecké dopravní hřiště, a to v rámci dopravní sekce, na níž se podílí plzeňská mě...

Cílená propagace v Plzni

Na volnočasové aktivity bude zaměřená prezentační a vzdělávací show #JETOTU, kterou 24. září od 10 hodin pořádá na plzeňském náměstí Republiky Středisko volného času RADOVÁNEK. Podobně jako v loňském roce se tam opět bude prezentovat bolevecké dopravní hřiště, a to v rámci dopravní sekce, na níž se podílí plzeňská městská policie a BESIP.
Tak to vypadalo loni na náměstí Republiky. Foto: Archiv SVČ RADOVÁNEKBESIP na akci zajistí mobilní dopravní hřiště, kde si děti budou moci vyzkoušet řízenou jízdu s dopravním policistou. Sem budou zapůjčena kola, odrážedla, motorky a koloběžky dopravního hřiště v Západní ulici, jehož zřizovatelem je první městský obvod a které funguje již řadu let a děti na něm, ovšem naprosto bezpečně, mohou zažít situace jako na běžné pozemní komunikaci a naučit se základní pravidla chování chodců a cyklistů.„Dopravní sekce je zaměřená zejména na prevenci u malých dětí, aby věděly, jak se chovat v silničním provozu. V této sekci dětem např. ukážeme i to, jak mají mít seřízenou cyklistickou helmu, to je věc, která se často podceňuje a přitom je nesmírně důležitá,“ uvedla koordinátorka dětského dopravního hřiště v Západní ulici Ivana Jeslínková. Prezentační a vzdělávací show #JETOTU stojí na bázi výukových programů. Jde o interaktivní výukové, badatelské, odborné a prezentační setkání nadaných žáků s veřejností. Sekcí zde bude hned několik. Kromě dopravní zmiňme např. technickou a přírodně-vědeckou, informační a komunikační, ekologickou, sportovní, mediální, výtvarnou a kreativní či hudební.Loňská akce byla podle organizátorů velice zdařilá, což bylo důvodem v ní pokračovat i letos a přizvat kolegy a kamarády ze středisek volného času a domů dětí a mládeže v Plzeňském kraji, konkrétně z Rokycan, Třemošné, Nýrska, Plas, Tachova a Přeštic. Letošní akce bude navíc podporou účasti České republiky v předsednictví Rady Evropské unie zaměřené na udržitelnost a podporu ochrany planety Země. Více o celé akci naleznete na webu https://www.radovanek.cz/aktuality-jetotu2022.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka