Nažehlovací stroj nebo teplé ponožky. To pomůže Domovince

Během několika týdnů se podařilo vyplnit obsáhlou sbírku vánočních dárků pro klienty plzeňské pečovatelské služby a stacionáře Domovinka. „Mám velkou radost, že na nás lidé myslí i v této nelehké době,“ uvedla ředitelka Domovinky Bohumila Hajšmanová. Ti, kteří by potřebným ještě rádi pomohli, mohou zako...

Jarní servisní akce AUTO CB

Během několika týdnů se podařilo vyplnit obsáhlou sbírku vánočních dárků pro klienty plzeňské pečovatelské služby a stacionáře Domovinka. „Mám velkou radost, že na nás lidé myslí i v této nelehké době,“ uvedla ředitelka Domovinky Bohumila Hajšmanová. Ti, kteří by potřebným ještě rádi pomohli, mohou zakoupit různé pomůcky od mastí po deky nebo přispět na jejich nákup prostřednictvím transparentního účtu.
„Rádi uvítáme různé hřejivé masti a také krémy Dolgit a Sudocrem. Potřebujeme též jednorázové podložky o rozměrech 180 x 80 či 90 x 60 cm, teplé deky a také teplé ponožky. Prosíme, aby šlo o nové věci, krémy a masti určitě nesmí být prošlé,“ upozorňuje Hajšmanová. Nezřídka se totiž setkávají s tím, že dostanou darem i hodně dlouho prošlé masti, které už nikdo nechce. Takové ovšem není možné použít, a tak skončí v kontejneru.
Jak již bylo zmíněno, Domovince je možné na nákup pomůcek také přispět, a to prostřednictvím transparentního účtu. Jeho číslo je: 115-1228420217/0100. „Výhledově bychom také rádi zakoupili nažehlovací stroj, který nám usnadní označování věcí našich klientů, čímž se zamezí ztrátám věcí nebo jejich záměnám. Stroj s tiskárnou je na nás hodně drahý,“ doplnila Hajšmanová.
Domovinka je sociální služba, která na území Plzně pomáhá již přes dvacet let. Provozuje stacionář, ve kterém nalézají domov senioři, kteří již nemohou ze zdravotních důvodů žít sami. Kromě toho má i denní stacionář, jenž je pomocí především pro rodinné příslušníky, kteří svého příbuzného nechtějí odložit natrvalo. Velkému zájmu se rovněž těší terénní pečovatelská služba, která oddaluje nebo eliminuje nutnost umístění seniorů do pečovatelských zařízení.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka