O Velikonocích se na šumavském Špičáku lyžuje v letošní zimní sezoně naposledy

Středeční ráno otvíralo na šumavském Špičáku opět sněžení a teploty od – 3 °C na vrcholu po 0 °C u nástupu na lanovku. Velikonoční lyžování tak slibuje bílé loučení s letošní zimní sezonou, která se zastaví 2. dubna na celkových 117 dnech provozu.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Lyžovat se bude na hlavních sjezdovkách obsluhovaných čtyřsedačkovou lanovkou, tzn, na jedničce Turistické, dvojce U zalomeného a Slalomové trojce. Samozřejmě otevřena zůstane i rodinná Spodní Šance s „fanlajnou“ i snowpark na Lubáku, což je v této době docela rarita, že ještě vydržely. Ty mají své vlastní vleky,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík k nabídce areálu na začínající Velikonoce.

Jinak na všech otevřených sjezdovkách je stále mezi 50 – 70 cm sněhu (v průměru 60 cm). Návštěvnost v pracovních dnech tohoto týdne byla slabá, ale o svátcích se velmi pravděpodobně zvedne. Např. minulý víkend tady každý z obou dnů lyžovalo přes 1000 lidí. Středisko nepřipravilo o Velikonocích žádný speciální program, poslední dny této zimy patří jenom lyžování a snowboardingu.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka