Obvod vnímá solidaritu lidí a firem působících na jeho území

Boj proti zákeřnému viru, který se šíří Českem, vyvolal obrovské solidární hnutí napříč celou republikou. Nejinak je tomu i na území třetího plzeňského obvodu.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňský centrální obvod reagoval na iniciativu města Plzně zřídit službu, která je určena potřebným seniorům, rodičům samoživitelům a lidem v opravdu krizové situaci a svými pracovníky byl připraven podpořit provoz infolinky této služby. Lidem, kteří se v této krizové době ocitli v nouzi, ale i jednotlivým institucím distribuujícím materiál jsou připraveni pomoci dobrovolníci se služebními automobily. Ti už takto stačili dodat potřebné dezinfekční prostředky do MÚSS v Kotíkovské ulici, stacionáře pro seniory Domovinka, Dětského centra Na Chmelnicích a Domova důchodců Terasy. Mezi tyto dobrovolníky se zařadilo i vedení obvodu.

Nejen jednotlivci jsou ochotni pomoci, kde je třeba, svoji pomoc nabízejí i podnikatelé. V souvislosti s rozvozem potřebného materiálu a roušek, které členové vedení obvodu pomáhali distribuovat, zapůjčila svoji dodávku jedna z plzeňských právních kanceláří. V případě chybějící techniky pro rozvoz je také jeden z místních autosalonů připraven zapůjčit své předváděcí dodávky a obvod eviduje i další nabídky pomoci od soukromých subjektů.

„Zájem nezištně pomáhat je opravdu velký a obvod všem za tuto projevenou úžasnou solidaritu děkuje. Děkujeme všem, kteří pomáhají v době, kdy je to opravdu třeba! Moc si toho vážíme!“, říká David Procházka, starosta MO Plzeň 3.


Foto Pixabay

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 26.03.2020 20:03




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka