Pávi, šašek, mořská panna. Otužilci v maskách obsadili Bolevák

Na pláži Ostende u Velkého boleveckého rybníka se v neděli 5. února uskutečnil Karneval otužilců, jehož součástí byla charitativní sbírka pro nízkoprahový Klub Atom. Na akci pořádanou prvním plzeňským obvodem se sešlo více než třicet nadšenců, kteří se rádi otužují, a na ně se přišly podívat zhruba tři stovky lidí. ...

Jarní servisní akce AUTO CB

Na pláži Ostende u Velkého boleveckého rybníka se v neděli 5. února uskutečnil Karneval otužilců, jehož součástí byla charitativní sbírka pro nízkoprahový Klub Atom. Na akci pořádanou prvním plzeňským obvodem se sešlo více než třicet nadšenců, kteří se rádi otužují, a na ně se přišly podívat zhruba tři stovky lidí.
Alois Hájek vyhrál soutěž o nejhezčí masku.Akce odstartovala ve 14 hodin a i přesto, že oblíbenou písčitou pláž objímalo sluníčko, se teplota pohybovala kolem nuly. „Počasí je přímo ideální,“ usmívala se otužilkyně Alice Visolajská, která akci iniciovala a sama na ni přišla jako havajská tanečnice. Protože v noci na neděli mrzlo, hladinu rybníka pokryla ledová krusta, s tou si však rychle poradili přítomní dobrovolní hasiči.Do studené vody šly postupně tři skupiny otužilců, každá měla svůj pokřik. U poroty složené z přítomných dětí měl největší úspěch originální pokřik tříčlenné skupinky převlečené za pávy. Soutěž o nejlepší masku pak vyhrál otužilec Alois Hájek převlečený za šaška; děti nejvíc pobavila jeho obrovská černá paruka. Masek tu ovšem byla celá řada, přišla třeba mořská panna, prasátko, jednorožec, princezna a mnozí další.Otužilci strávili ve vodě několik minut a s úsměvem se pak vraceli na břeh, kde se rychle oblékali. „Je mi zima, jen když se na vás dívám. Klobouk dolů přede všemi,“ komentoval jejich výkon místostarosta Jiří Rezek, který akcí provázel jako moderátor spolu s mluvčí Jedničky Mirkou Vejvodovou.Akce nebyla jen o otužování. Návštěvníci si mohli také zatancovat, a to se skupinou Tanec v Plzni. Instruktoři Martin Šebo a Jana Kučerová zlákali k tanci nejen malé i velké, ale i samotné otužilce. Ti si zatancovali třeba známou makarenu či tanec Jerusalema, který proslavili zdravotníci během pandemie koronaviru.Během celé akce přítomní přispívali do sbírkové kasičky na činnost nízkoprahového Klubu Atom, který pomáhá především dětem ze sociálně vyloučeného prostředí. Ve sbírce se nakonec sešlo kolem tří tisíc korun. „Moc děkujeme, že jste nás podpořili,“ pronesl vedoucí zařízení Tadeáš Hrdlička. Klub Atom funguje v rámci stejnojmenného obchodního centra v Sokolovské ulici, a to v pondělí a úterý od 14 do 19 hodin a ve středu a ve čtvrtek od 14 do 18 hodin.Karneval otužilců se na pláži Ostende konal vůbec poprvé. „Rádi bychom tuto akci zopakovali i napřesrok,“ nechal se na závěr slyšet Jiří Rezek.
Na Karnevalu otužilců se tancovalo.
Instruktorka tance Jana Kučerová ze skupiny Tanec v Plzni.
Hromadné foto nesmí chybět.
Martin Šebo a Jana Kučerová roztancovali malé i velké.
Dobrá nálada nechyběla!Snímky: Milan Svoboda

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka