Pošta Partner Plus v režii obvodu? Jednání pokračují

Je pro kasu prvního plzeňského obvodu únosné provozovat svou vlastní poštu? Odpověď právě na tuto otázku stále hledá vedení prvního plzeňského obvodu, a to v souvislosti s avizovaným rušením poboček v Brněnské a Kaznějovské ulici. Aktuální data ukazují, že počet transakcí na obou zmíněných pobočkách v posledních ...

Cílená propagace v Plzni

Je pro kasu prvního plzeňského obvodu únosné provozovat svou vlastní poštu? Odpověď právě na tuto otázku stále hledá vedení prvního plzeňského obvodu, a to v souvislosti s avizovaným rušením poboček v Brněnské a Kaznějovské ulici. Aktuální data ukazují, že počet transakcí na obou zmíněných pobočkách v posledních letech strmě klesl a třeba v Kaznějovské se vydá jen kolem deseti důchodů měsíčně a listovní služby zde využije průměrně 24 lidí za den. Kvůli budoucnosti poboček se na úřadě prvního městského obvodu konalo v úterý 23. května další jednání se zástupcem České pošty.
Starostka Jedničky Ivana Bubeníčková během jednání se zástupcem České pošty Pavlem Kubíkem. Spolu se bavili o nákladovosti provozování poboček v modelu Pošta Partner Plus. Foto: ÚMO Plzeň 1„Řešili jsme fungování poboček v modelu Pošta Partner Plus, který bychom museli hradit ze svého. Největší položkou je plat zaměstnanců, kdy se i s odvody dostáváme na zhruba půl milionu korun za rok u jednoho člověka. Spolu s licenčním poplatkem už se pohybujeme kolem jednoho milionu korun. A to nepočítám další položky jako nájem, vytápění, eventuální proškolení zaměstnanců apod. Pošty bychom rádi zachránili, ale nemůže to být za každou cenu a na úkor jiných věcí. S kolegy to budeme ještě dále řešit,“ vysvětlila starostka Jedničky Ivana Bubeníčková.Obce, ale třeba i komerční subjekty uzavírají v případě modelu Pošta Partner Plus smlouvu s Českou poštou na pět let. „Je však možné domluvit se i na kratší době, třeba jen na dva roky,“ avizoval během jednání Pavel Kubík z České pošty. I v případě, že by se vedení Jedničky pro nastíněný model rozhodlo, není bohužel v silách České pošty navázat s provozem poboček hned v červenci. „Bylo nám řečeno, že to v tak krátkém časovém úseku nelze zorganizovat. Poštu v modelu Partner Plus by bylo možné otevřít nejdřív na podzim,“ uvedla starostka.Rušení tří stovek poštovních poboček v dubnu posvětila vláda. Obyvatel Jedničky se kromě zrušení dvou jmenovaných poboček dotkne i plánované zrušení pobočky pošty v hypermarketu Globus, která se sice nachází v katastru obce Chotíkov, ale hojně ji využívají i obyvatelé sídliště Košutka. Rušení poboček zdůvodnil státní podnik neustále klesajícím trendem v poptávce po tradičních poštovních službách.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka