Pozor, stůj, červená. Děti z mateřinek se zapojily do Dopravních hrátek

Děti celkem z patnácti tříd mateřských škol na Jedničce se v pondělí a v úterý 18. a 19. září zapojily do Dopravních hrátek, které na dopravním hřišti u 1. základní školy v Bolevci uspořádalo Středisko volného času RADOVÁNEK, jež areál spravuje. Na přítomné čekalo hned šest stanovišť zaměřených na dopravní v...

Jarní servisní akce AUTO CB

Děti celkem z patnácti tříd mateřských škol na Jedničce se v pondělí a v úterý 18. a 19. září zapojily do Dopravních hrátek, které na dopravním hřišti u 1. základní školy v Bolevci uspořádalo Středisko volného času RADOVÁNEK, jež areál spravuje. Na přítomné čekalo hned šest stanovišť zaměřených na dopravní výuku.
Stanoviště oddělení BESIP a děti ze 46. MŠ (ve Fibichově ulici). Foto: ÚMO Plzeň 1„Jednotlivá stanoviště jsme pojali hravou formou, aby to všechny bavilo. Děti třeba mají za úkol vybarvit semafor, na dalším skládají puzzle z dopravních značek, také je čeká určování značek atd. Nechybí jízda zručnosti a za odměnu tady máme i skákací hrad, který přivezli zástupci plzeňské městské policie,“ popsala hlavní organizátorka a koordinátorka dopravního hřiště Ivana Jeslínková.Ta akci zahájila společně s ředitelkou SVČ RADOVÁNEK Evou Tischlerovou a prvním místostarostou Jedničky Miroslavem Šumou. „Jsem rád, že se děti z našich školek mohou zapojit do takovéto akce, protože s dopravní výchovou je třeba začít už v útlém věku. To, jak se chovat v silničním provozu, si tady bezpečně vyzkouší právě ti nejmenší,“ řekl Šuma.Na akci se kromě pracovníků SVČ RADOVÁNEK podíleli také plzeňští strážníci a zástupci oddělení BESIP.Bolevecké dětské dopravní hřiště je otevřené od dubna do října (nebo i déle – dle aktuálního počasí), a to od pondělí do pátku od 15 do 18 hodin a během víkendů a svátků ve školním roce od 14 do 18 hodin. „S letošní sezonou se chceme rozloučit 31. října, kdy se na hřišti uskuteční jízda za snížené viditelnosti, a to od 15 do 18 hodin. Je to zajímavá akce a podle informací, jaké mám, ji pořádáme jediní v republice,“ zve Jeslínková. Hřiště je přístupné vchodem z Tachovské ulice.
Dopravní značky všichni dobře znají. Foto: ÚMO Plzeň 1 
"Učíme se pravidla silničního provozu." Foto: ÚMO Plzeň 1

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka