Pro nás jsou důležité i malé pomníky, říká starosta David Procházka

Na území Městského obvodu Plzeň 3 se nachází velké množství pomníků, které připomínají osvobození města americkou armádou, padlé či zavražděné hrdiny protinacistického a protikomunistického odboje a také významné události a osobnosti českého nebo plzeňského veřejného života.

Cílená propagace v Plzni

„Rozhodli jsme se, že ve spolupráci s Komisí pro občanské záležitosti a obřady RMO Plzeň 3 prozatím vytipujeme 20 menších pomníků, ke kterým v průběhu roku budou členové komise pokládat květiny. Jsem přesvědčen, že na lidi nebo události, které nám tyto pomníky připomínají, je třeba vzpomínat a udržovat povědomost o nich. Květinou a krátkým zamyšlením pak vzpomenout tyto důležité historické mezníky a osobnosti a jejich činy, které si naši úctu určitě zaslouží“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Komise již začala první pomníky navštěvovat a květiny byly položeny např. k památníku deportovaných plzeňských Židů za II. světové války či k památníku slavného českého technika, průmyslníka a vynálezce spjatého s městem Plzní Františka Křižíka.

„Velmi pozitivně vnímám iniciativu vedení Městského obvodu Plzeň 3 zajímat se i o další pamětní místa, která se nacházejí na území obvodu. Těchto pietních míst je zde celá řada a já jsem ráda, že se pozornost ubírá i směrem k těm, která nebyla dosud aktivně pravidelně navštěvována“, říká Linda Trefná Kryštofová, předsedkyně Komise pro občanské záležitosti a obřady RMO Plzeň 3.

„Chtěl bych Komisi pro občanské záležitosti a obřady poděkovat za vytipování pomníků a především za péči o ně. Na závěr roku společně vyhodnotíme tuto naši aktivitu a dle možností se budeme snažit počet navštěvovaných pomníků rozšířit“, dodává David Procházka.


Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.02.2020 10:28




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka