Promítání Drahokamů času v Colibri Café v Městě Touškově

Přijďte si do příjemného prostředí kavárny Colibri Café pochutnat na dobré kávě a zákusku a zároveň si shlédnout již dva díly Drahokamů času, pořadu, který si pro vás přichystalo Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov.

Jarní servisní akce AUTO CB

Projekt DRAHOKAMY ČASU

Jedná se o sérii natočených rozhovorů a zavzpomínání našich klientů nad 90 let. Během jejich poutavého vyprávění se tak dozvídáme mnoho zajímavých věcí a zkušeností z jejich života.

Jaký přínos bude mít projekt

Měl by přinášet pozitivní klima v organizaci. Projekt přispěje k informovanosti a vztahovému propojení jednotlivých pracovníků organizace, což vede k vzájemnému porozumění a skutečné spolupráci a ne jen k formálnímu plnění povinností. Zkvalitňováním našich služeb, zvyšováním pozitivního vnímání veřejnosti o naší organizaci, zlepšováním spolupráce a navazováním nových partnerství očekáváme upevnění naší pozice v konkurenčním prostředí. Projektem reagujeme na některé potřeby našich klientů; zároveň nám užší kontakt s klienty během projektu umožní blíže poznat jejich další potřeby, což napomůže ke zkvalitnění našich služeb.

Přínos pro veřejnost

Sledujeme i hledisko společenské. Zachytíme životní příběh klienta a hledáme poselství pro naše děti a naši budoucnost. Projektem chceme ještě více rozvíjet dvě oblasti našich aktivit – propagaci s informovaností a zkvalitňování služeb, a tím zvýšit spokojenost klientů. Natočený Drahokam času (spot) bude využit rovněž pro spolupráci se základními školami vrámci besed na téma stáří: Životní poselství člověka, jeho jedinečnost.

1. díl – pan Václav Ekstein, obec Tlučná

Pan Václav moc rád konverzuje a vzpomíná na to, co ve svém životě prožil. V našem Domě s pečovatelskou službou v obci Tlučná žije již řadu let. Letos oslavil 91. narozeniny. Velmi jej potěšilo, že získal možnost stát se naším prvním klientem, s kterým byl natočen spot Drahokamy času. Pan Václav měl opravdu pestrý život. Se svou paní dne 15. 9. 2016 oslavili 71 let společného manželství. Pan Václav v Drahokamu času předal poselství pro budoucí generace: moudrost, těžkosti a radosti doby minulé v porovnání s tím, jak se žije dnes.



2. díl – paní Libuše Mikutová, obec Žihle

Paní Mikutová je letošní absolventkou Univerzity třetího věku. Spolu s naší druhou klientkou, paní Jiřinou Pirnerovou, a dalšími zájemci trávila tři roky studiem vybraných témat. Studium bylo po zdárném absolvování slavnostně zakončeno promocí 19.5.2016 v aule České zemědělské univerzity v Praze. V září 2013 projevily paní Jiřina Pirnerová a paní Libuše Mikutová zájem studovat Virtuální univerzitu třetího věku. Po dobu tří let, jedenkrát za dva týdny s pečovatelkami či koordinátorkou dojížděly do DSP Kralovice, kde studium probíhalo. Každý ze šesti semestrů zdárně ukončily vypracováním obsáhlého testu na téma, které v daném semestru studovaly. V pátek 21. 4. 2016 posledním semestrálním kurzem ukončily studium. To nejkrásnější je ještě čekalo - promoce v aule České zemědělské univerzity v Praze. Obě naše seniorky doprovodili na jejich promoci rodinní příslušníci a vedení organizace CPOS Města Touškov. Byli jsme pyšní, že do skupiny tři sta promujících seniorů z celé republiky patřily i naše dvě klientky.

Autor: Centrum pečovatelských o ošetřovatelských služeb Města Touškov Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka