Radní ze Slovan pomohli nemocnému chlapci šekem na 58 tisíc korun

Čtyřletý Daneček Szivák z Plzně má velmi těžký začátek života. Prošel si rakovinou sítnice, která mu vzala pravé oko a ve dvou letech mu byla diagnostikována těžká dětská mozková obrna. Tyto nemoci zastavily jeho psychomotorický vývoj a nyní je na úrovni šesti měsíčního miminka. Radní městského obvodu P...

Cílená propagace v Plzni

Čtyřletý Daneček Szivák z Plzně má velmi těžký začátek života. Prošel si rakovinou sítnice, která mu vzala pravé oko a ve dvou letech mu byla diagnostikována těžká dětská mozková obrna. Tyto nemoci zastavily jeho psychomotorický vývoj a nyní je na úrovni šesti měsíčního miminka. Radní městského obvodu Plzeň 2 - Slovany jeho osud zasáhl a rozhodli se mu pomoci. V pondělí 7. června jeho rodině proto předali šek v částce 58 tisíc korun.„Při mé poslední návštěvě v 17. mateřské školce, kterou navštěvuje Danečkova sestra Adélka, jeho dvojče, jsem se dozvěděla o jeho těžkém životním příběhu. Hned mi bylo jasné, že něco musím udělat. Oslovila jsem členy Rady městského obvodu a domluvili jsme se, že mu každý přispějeme na tento finanční dar,“ sdělila místostarostka Eva Trůková.
Chlapcova rodina dar využije na pokrytí nákladů spojených s jedním cyklem terapie TheraSuit. Cílem této léčby je pomoci Danečkovi rozhýbat jeho tělo a naučit ho chodit. Pojišťovny nákladné, ale potřebné rehabilitace většinou bohužel vůbec nehradí.
„Jsem rád, že mohu s kolegy pomoci tomuto malému bojovníkovi a jeho rodině. Musíme si pomáhat. Držím Danečkovi v jeho léčbě palce,“ sdělil starosta městského obvodu Plzeň 2 – Slovany Lumír Aschenbrenner, který přispěl nejvyšší částkou.
„Situace je o to komplikovanější, že v současné době jsem v péči lékařů po několika operacích s podezřením na vzácnou chorobu. Navíc jsem od podzimu zůstala s dětmi sama. S celodenní péčí o děti mi proto musí pomáhat ošetřovatelka, která ale stojí 20-25 tisíc měsíčně. Za dar jsem proto velmi vděčná,“ říká Danečkova maminka, paní Lucie Podlešáková.
Přátelé zřídili Danečkovi webové stránky https://www.pro-danecka.cz/, kde je možné finančně přispět a zároveň sledovat Danečkovy pokroky. Přispějte prosím i Vy. Můžete to udělat prostřednictvím Konta Bariéry.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka