Provozy mateřských škol se budou o letních prázdninách vykrývat, od nadcházejícího školního roku se také mění platby za školkovné a družinu

O prázdninovém provozu se naše mateřské školy opět budou vykrývat.


Provozy mateřských škol se budou o letních prázdninách vykrývat, od nadcházejícího školního roku se také mění platby za školkovné a družinu

Během období letních prázdnin se budou mateřské školy zřízené druhým plzeňským obvodem opět provozně vykrývat. Rozdělení dvojic MŠ uvádíme v přiložené tabulce.



UPOZORŇUJEME: MŠ bude uzavřena celé prázdniny (rekonstrukce kuchyně) - v červenci bude jedna třída přesunuta i s učitelkami do 51. MŠ, druhá třída do 38. MŠ.



Sanitární dny v mateřských školách na Slovanech budou probíhat ve dnech 29. a 30. 8. 2024.



Červenec

Srpen

17. MŠ, Čapkovo nám. 4

89. MŠ, Habrová 8

5. MŠ, Zelenohorská 25

23. MŠ, Topolová 3

21. MŠ, Na Celchu 33

80. MŠ, Úslavská 80

37. MŠ, Barvínkova 18

2. MŠ, U Hvězdárny 26

51. MŠ, Částkova 6

25. MŠ, Ruská 83

38. MŠ, Spojovací 14

31. MŠ, Spojovací 7



Platby za školkovné a družinu se od nadcházejícího školního roku mění

„V mateřských školách zřizovaných městem Plzní zaplatí rodiče ve školním roce 2024/2025 za jedno dítě měsíčně 700 korun, za měsíc ve školní družině 300 korun. Na výši částek se shodli zástupci městských obvodů společně s vedením města,“ informuje místostarostka Slovan Eva Trůková. Novelizaci školského zákona, která platí od 1. ledna 2024 a aplikovat se bude poprvé v září pro školní rok 2024/2025, vzala na svém zasedání na vědomí Rada města Plzně.

Nově tak měsíční výši platby za školkovné a za pobyt v družině stanoví zřizovatel, doposud to byli ředitelé základních a mateřských škol. V případě základních škol je to město Plzeň, v případě mateřinek se jedná o obvody. Výpočet těchto částek už nebude vázaný na průměrné neinvestiční výdaje konkrétní školy, ale na výši minimální měsíční mzdy.

Současná výše minimální mzdy je 18 900 korun, přičemž u mateřských škol může být měsíční výše školkovného stanovena maximálně ve výši 8 procent základní sazby minimální mzdy, ve školních klubech a družinách pak maximálně ve výši 4 procent.

Převzato z článku na webu města Plzně.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB - Nová Škoda Kodiaq

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese