S jarem přichází doba úklidů a výhrabů zelených ploch a keřových skupin

I přes současnou situaci související s mimořádnými opatřeními proti koronaviru probíhá na území třetího plzeňského obvodu jarní, respektive generální úklid, kterým prochází všechny zelené plochy a keřové skupiny.

Cílená propagace v Plzni

Výhraby se nezaměřují pouze na likvidaci spadaného listí, odumřelých částí rostlin, mechů, větviček a jiných nečistot v trávníku snižující jeho kvalitu, ale také na úklid veškerých odpadků, které se na něm nachází. Výměr plochy, na které se tyto práce provádí, je bezmála 105 ha.

 „Jarní výhrab začal ve druhé polovině března a bude pozvolna probíhat do první seče. Termín ukončení máme sice stanovený, ale vzhledem k současné situaci nebudeme přistupovat k sankcím za nedodržení termínu", informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Firmy, které provádí celoroční údržbu zeleně v plzeňském centrálním obvodu, jsou seznámeny s platnými nařízeními vlády, která důsledně dodržují. Po ukončení výhrabu bude rozhodnuto o termínu zahájení sečí a to dle aktuálního počasí.

Firmy jsou připraveny nejen na zahradnické práce, ale i na úklidové. Již od minulého týdne vzhledem k situaci probíhá strojní čištění s použitím dezinfekce, které za normálních okolností zahajujeme až v půlce dubna.

„Daná situace si vyžaduje opatření i ze strany firem, tzn. snížení počtu pracovníků. Firmy nám svá opatření oznámily a my můžeme konstatovat, že těmito opatřeními není zásadně ohrožen chod plánovaných prací. Chtěl bych proto všem zainteresovaným firmám poděkovat, že v době, kdy jsou jejich pracovní podmínky ztíženy, zvládají uklízet a provádět objednané práce“, dodává David Procházka.


Přiložená fota jsou ilustrační

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 01.04.2020 16:00




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka