Senioři z Klubu Jednička se mohou přihlásit na zdravotní cvičení

Možnost přihlásit se na zdravotní cvičení nabízí seniorům z Klubu Jednička první plzeňský obvod. Lekce se budou konat jednou týdně na Košutce a na Vinicích, povedou je zkušení lektoři a pro přihlášené budou zdarma. ...

Jarní servisní akce AUTO CB

Možnost přihlásit se na zdravotní cvičení nabízí seniorům z Klubu Jednička první plzeňský obvod. Lekce se budou konat jednou týdně na Košutce a na Vinicích, povedou je zkušení lektoři a pro přihlášené budou zdarma.
Ilustrační foto, Pixabay.„Pohyb je důležitý v každém věku a o tom seniorském to platí dvojnásob. I proto jsme se rozhodli nabídnout seniorům právě zdravotní cvičení. Uvidíme, jaký o ně budou mít zájem,“ uvedla starostka prvního městského obvodu Ivana Bubeníčková.Kurz bude dvouměsíční a bude možné jej navštěvovat jednou týdně. Ve cvičebním sále kavárny MIMI caffé, která sídlí v severní části Lochotínského parku, odstartují lekce ve čtvrtek 2. března, cvičit se pak bude každý čtvrtek od 13:30 do 14:30 hodin až do konce dubna. Kapacita pro jeden kurz je 10 lidí.Další lekce budou probíhat v Krašovská Aktivity centru Plzeň na Košutce, kde bude zahájen kurz v pondělí 6. března a rovněž potrvá dva měsíce. Pro cvičení zde tedy budou vyhrazené pondělky, a to v časech od 9:30 do 10:30 hodin. Kapacita pro tento kurz je 15 lidí.Kurzy povedou instruktorky, které mají bohaté sportovní i lektorské zkušenosti a jejich lekce jsou na profesionální úrovni. „Cvičení bude zahrnovat jógu, zdravá záda, zdravotní cvičení či seniorský pilates,“ vyjmenovala starostka. Co se týče pohybových aktivit, první plzeňský obvod nabízí seniorům již několik let kurzy chůze nordic walking zvané Jedeme dál a do nich se pravidelně zapojuje na osm desítek seniorů.Na cvičení je nutné se přihlásit. Registraci bude od 22. února v úředních hodinách zajišťovat Klára Šimanová, a to v kanceláři 111 v budově Úřadu městského obvodu Plzeň 1 v aleji Svobody 60 v Plzni.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka