Společně uctili památku Jindřicha Křečana, kterého zastřelili nacisti

Jindřich Křečan, který pracoval v plzeňských Škodových závodech, se ke konci války zapojil do protifašistického odboje. Jako člen odbojové skupiny Kolo na Střele se 5. května 1945 snažil na Rooseveltově (tehdy Saském) mostě zastavit auto s německými vojáky. Ti ho zastřelili a on svým zraněním na místě podlehl. Bylo mu pouhých 3...

Cílená propagace v Plzni

Jindřich Křečan, který pracoval v plzeňských Škodových závodech, se ke konci války zapojil do protifašistického odboje. Jako člen odbojové skupiny Kolo na Střele se 5. května 1945 snažil na Rooseveltově (tehdy Saském) mostě zastavit auto s německými vojáky. Ti ho zastřelili a on svým zraněním na místě podlehl. Bylo mu pouhých 30 let.Křečanův hrdinský čin připomíná pamětní deska na mostě u sochy sv. Jana Nepomuckého, kde se tato tragédie stala. Památku mladého muže ve čtvrtek společně uctilo vedení prvního a třetího plzeňského obvodu.
Pamětní deska na Rooseveltově mostě připomínající hrdinský čin Jindřicha Křečana.
Pietní akt na Rooseveltově mostě. Na snímku (zpředu) předseda Finančního výboru ZMO Plzeň 1 Štěpán Krňoul, místostarostové Jedničky Jiří Uhlík a Miroslav Brabec, starostka Jedničky Helena Řežábová, starosta Trojky David Procházka a místostarostové třetího obvodu Stanislav Šec a Ondřej Ženíšek.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka