Sportovní hry plzeňských mateřských škol odstartují na Slovanech

Přivést děti k pohybu a ukázat jim, jak zábavný i prospěšný může být. To je hlavní cíl Sportovních her mateřských škol v Plzni. Osmý ročník odstartuje v Kulturním domě Šeříkovka na Slovanech už 7. března. Velkého finále se pak v červnu zúčastní i olympijský vítěz, desetibojař Roman Š...

Cílená propagace v Plzni

Přivést děti k pohybu a ukázat jim, jak zábavný i prospěšný může být. To je hlavní cíl Sportovních her mateřských škol v Plzni. Osmý ročník odstartuje v Kulturním domě Šeříkovka na Slovanech už 7. března. Velkého finále se pak v červnu zúčastní i olympijský vítěz, desetibojař Roman Šebrle.
 
Hry otestují pohybové dovednosti předškoláků ve čtyřech disciplínách, a to hodu do dálky, skoku z místa, člunkovém běhu a v podlézání a přelézání překážek. Zahájení se za městský obvod Plzeň 2 - Slovany zúčastní místostarostka Eva Trůková. „Děti a pohyb k sobě zkrátka patří a je skvělé, že mohou zažít atmosféru skutečných závodů. I proto jsem velmi ráda, že se do sportovních her zapojily také všechny naše slovanské mateřinky, kterým samozřejmě na postup do finále budu držet palce,“ říká Eva Trůková.Úplně první půjde v den zahájení kvalifikace na řadu 25. mateřská škola v Ruské ulici. Ze své kapacity, která má 102 dětí, přihlásila do Sportovních her 37 malých sportovců. Celkem se do pohybových soutěží zapojí více než 1800 předškoláčků ze všech sedmačtyřiceti plzeňských mateřinek zřizovaných městem.„Kvalifikace se uskuteční v městských obvodech Plzeň 1 až Plzeň 4 od 7. do 15. března. Vždy čtyři nejlepší kolektivy z každého obvodu pak postoupí do velkého finále, které se letos koná 8. června na Atletickém stadionu města Plzně. Kromě kvalifikovaných kolektivů se ho zúčastní i mateřské školy ze všech ostatních plzeňských městských obvodů,“ vysvětluje pravidla her Kateřina Švarcová, ředitelka Nadace sportující mládeže.V rámci finálového dne čeká na soutěžící děti i jejich doprovod bohatý program a propojení s aktivitami pro hendikepované děti nebo dobrovolný běh na 400 metrů. Nejlepší běžec pak získá titul Předškolák města Plzně.Sportovní hry mateřských škol pořádá město Plzeň ve spolupráci s Nadací sportující mládeže, která spolu s Fakultou pedagogickou Západočeské univerzity v Plzni sestavila disciplíny včetně odborného podkladu správného provedení. Studenti této fakulty se aktivně akce účastní, především jako komisaři jednotlivých sportovních soutěží. Další informace najdete na www.shms.cz.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka