Transplantace vlasů: Kdy je vhodná a kdo ji potřebuje?

Ne každý má to štěstí, že má dostatek vlasů. Možná namítnete, že vypadávání vlasů představuje přirozenou záležitost, nicméně je-li nadměrné, může dojít i ke kompletní ztrátě vlasové pokrývky. V krajních situacích je u mnoha lidí zapotřebí transplantace vlasů.

Cílená propagace v Plzni

Tento na jednu stranu ne až tak náročný zákrok může zvolit prakticky kdokoli. Podle čeho byste se měli rozhodovat? Pro jaké osoby je vhodná a co byste měli řešit před zákrokem? To vám prozradíme v následujících řádcích.

Rozhodování je velmi složité

Finální rozhodnutí pro transplantaci není vůbec jednoduché. Pokud budete sledovat příčiny vlasů pod drobnohledem, zjistíte, do jaké míry vám vlasy vůbec vypadávají. Určitě nelze transplantaci řešit v momentu, kdy se stále jedná o přirozenou záležitost. Člověk každý den přijde o 100 až 150 vlasů. Prvně proto určitě diagnostikujte a až poté by měla přijít případně ona transplantace vlasů.

Kdo by měl podstoupit transplantaci vlasů?

Když se řekne nastřelení vlasů, jedná se o tu samou činnost jako u transplantace. Ideální je pro každou osobu, která trpí nadměrným vypadáváním vlasů. Je ovšem zapotřebí, aby si byl tento jedinec jistý tím, že neexistuje žádný jiný alternativní způsobe řešení jeho obtíží. Mnohdy se lidé spíše zajímají o to, jak urychlit růst vlasů, nicméně vypadávání neberou až tolik v potaz. Standardně se řeší transplantace vlasů při androgenní alopecii. V případě této nemoci jiné léčba neexistuje.

Co všechno řešit před zákrokem?

Určitě se vyplatí znát různé druhy transplantace vlasů, jež se aktuálně realizují. Tradiční metody současnosti jsou DHI a FUA. Rozhodně se vyvarujte variantě FUT, jež se provádí v celkové anestezii a je zastaralá. Pochopitelně může být pro pacienty také nebezpečná a standardně se už nerealizuje. Zvolte správnou kliniku, která má spousty zkušeností.

Zdroj obrázku: Sofia Zhuravetc / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.07.2020 14:05



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka