V lednu začíná další kurz Jedeme dál

Oblíbený kurz organizované chůze nordic walking zvaný Jedeme dál, který pro seniory pořádá první plzeňský obvod, se zájemcům znovu otevře 16. ledna. Uchazeči se budou moci přihlašovat od 2. ledna....

Jarní servisní akce AUTO CB

Oblíbený kurz organizované chůze nordic walking zvaný Jedeme dál, který pro seniory pořádá první plzeňský obvod, se zájemcům znovu otevře 16. ledna. Uchazeči se budou moci přihlašovat od 2. ledna.
Do kurzu Jedeme dál se letos zapojilo přes osm desítek seniorů. Kurz opět potrvá osm týdnů a nově budou jeho účastníci automaticky přihlášeni i do dalších dvou navazujících kurzů. Lekce jim tak prakticky skončí až na konci června. „Z minulých ročníků víme, že většina seniorů chce pokračovat i v navazujících kurzech. Doposud bylo nutné se znovu přihlásit, což obnášelo cestu na úřad, a to nyní odpadne. Zájemci se přihlásí jednou a budou chodit až do června. Kdo bude chtít skončit, přijde se odhlásit,“ uvedla vedoucí Organizačního odboru ÚMO Plzeň 1 Diana Matějčková. Stejný model by se pak zopakoval i po letních prázdninách, během nichž je kurz přerušen.Kurzy nordic walking jsou zdarma a jsou určené seniorům z Klubu Jednička. V případě volné kapacity se však mohou přihlásit i senioři z jiných plzeňských obvodů.V novém roce budou otevřeny dohromady tři kurzy vedené certifikovanými lektory, přičemž budou rozdělené podle výkonnosti a opět se budou konat v dopoledních i odpoledních hodinách od pondělí do čtvrtka.Každá lekce nordic walking trvá dvě hodiny a skupina vždy ujde kolem pěti kilometrů. Účastníci se scházejí u vlakové zastávky Bolevec a poté míří do oblíbené lokality v okolí boleveckých rybníků. Loni jim lekce zpestřil nově otevřený zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka, na který letos na podzim přibyly další sochy těchto oblíbených postaviček.Projekt Jedeme dál vznikl již v roce 2015 v návaznosti na předchozí projekt Buď fit, seniore. Lekce hradí první městský obvod ze svého rozpočtu a jsou určené seniorům z Klubu Jednička, kteří chtějí aktivně trávit volný čas. Filozofií kurzů je nabídnout seniorům pravidelné zdraví prospěšné pohybové aktivity a trávení volného času ve skupině vrstevníků. Do každé skupiny se může přihlásit maximálně dvacet účastníků, což je dané tím, aby se lektor mohl věnovat každému zvlášť. V roce 2022 se do kurzů zapojilo více než osm desítek seniorů.Kdy se kurzy konají?Kurz č. 1:úterý 13:00–15:00čtvrtek 10:00–12:00Kurz č. 2:středa 13:00–15:00čtvrtek 13:30–15:30Kurz č. 3:pondělí 14:00–16:00středa 10:00–12:00Jak se přihlásit? Od 2. ledna v kanceláři 111 přímo na úřadu prvního městského obvodu v kanceláři 111, konkrétně u Kláry Šimanové. Přednost přitom mají senioři z Klubu Jednička, kteří mají trvalé bydliště v prvním obvodu, a přihlašování je možné i v průběhu kurzu. V případě volných míst se mohou hlásit i senioři z jiných plzeňských obvodů. Kdo nemá své vlastní hole, tomu je úřad zapůjčí.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka