V letošním roce se bude investovat hlavně do mateřských škol

Nemálo peněz zamíří letos do mateřských škol v prvním plzeňském obvodu. Investice v nich si vyžádají více než 30 milionů korun. Letos se také rozjedou práce na revitalizaci louky za 7. základní školou na Vinicích a proměna čeká též sportoviště v Sokolovské ulici, kam přibyde skatepark. Celkově je na investice vyčleněno nec...

Jarní servisní akce AUTO CB

Nemálo peněz zamíří letos do mateřských škol v prvním plzeňském obvodu. Investice v nich si vyžádají více než 30 milionů korun. Letos se také rozjedou práce na revitalizaci louky za 7. základní školou na Vinicích a proměna čeká též sportoviště v Sokolovské ulici, kam přibyde skatepark. Celkově je na investice vyčleněno necelých sto milionů korun.
Interiér 60. MŠ se promění.Rekonstrukce čeká v létě pavilony C a D v areálu 60. mateřské školy v Manětínské ulici. Jde o prostory, kde byla dříve v nájmu Základní a mateřská škola při Fakultní nemocnici Plzeň, a ta se loni v létě odstěhovala do nově zrekonstruovaných prostor na Slovanech. Díky tomu zde mohly být v novém školním roce otevřeny další tři třídy a přijato více dětí. „V těchto pavilonech kompletně zrekonstruujeme sociální zařízení, rozvody a elektroinstalaci. Budou se také měnit podlahy, natírat topení, dáme nové obklady, třídy vymalujeme atd.“ uvedl místostarosta Jedničky Miroslav Šuma. Odhadované náklady na tuto akci se pohybují kolem 13 milionů korun.V létě se řemeslníci pustí také do oprav kuchyně v 87. mateřské škole v Komenského ulici. Tu totiž čeká zásadní proměna, která zahrnuje nejen stavební práce, ale také úpravy instalačních rozvodů pro připojení nového gastronomického vybavení. „Zdejší kuchařky budou po prázdninách vařit v úplně nové, moderně vybavené kuchyni,“ řekl Šuma s tím, že na tento projekt je rezervováno kolem 11 milionů korun.Nová okna a část fasády včetně zateplení dostane pavilon č. 2 v areálu 91. mateřské školy v Jesenické ulici. Mezi školkami v obvodu jde o jeden z posledních objektů, kde tyto úpravy ještě nebyly provedeny. Do stavebních prací se řemeslníci pustí také během letních prázdnin, přičemž obvod na tuto akci vynaloží více než tři miliony korun. Dalších šest milionů pak půjde na kompletní výměnu elektroinstalace v pavilonech č. 4, 5 a 6 a též v hospodářském pavilonu.Louka za školou na VinicíchV prvním čtvrtletí roku by se pak měly rozjet práce na revitalizaci louky za 7. základní školou na Vinicích. O proměně tohoto prostoru se začalo hovořit v roce 2018 a do návrhu promluvili i zdejší občané. V září 2020 pak architekt Ondřej Rys představil na veřejném projednání koncept projektové studie. V prostoru sevřeném bytovými domy vznikne park, kde nebude chybět workoutová sestava nebo psí loučka. V místě bude také kavárna, podobně jako je to dnes v revitalizovaném vnitrobloku Krašovská.
Revitalizace louky za 7. základní školou se rozjede už letos. Vizualizace: Studio a-sense Ondřeje RysaNa proměně místa se mělo původně začít pracovat už loni, projekt ovšem zpozdil nezájem stavebních firem o realizaci, a výběrové řízení tak muselo být vyhlášeno opakovaně. Tato akce si vyžádá investici za více než 20 milionů korun.Skatepark v SokolovskéObyvatelé Lochotína se letos také mohou těšit na nový skatepark, který vznikne na části sportoviště vedle Gymnázia Františka Křižíka v Sokolovské ulici. „Chceme, aby tohle místo zase ožilo. O sportoviště takového typu je dnes velký zájem a já věřím, že může přitáhnout mládež ke sportu,“ podotkl Šuma. Sportovci se mohou těšit na freestylové hřiště pro koloběžky a skateboardy, do země zapuštěné trampolíny a dynamické sportovně-herní prvky pro všechny věkové kategorie. Samozřejmostí je další mobiliář včetně laviček a uzavíratelných skříněk, které využijí třeba bruslaři na umístění obuvi. Podobně jako u louky za 7. základní školou i tento projekt pozdržel nezájem stavebních firem o realizaci, kvůli čemuž bylo nutné vyhlásit výběrové řízení opakovaně.Kromě uvedených stavebních akcí bude Jednička pracovat i na dalších projektech. „Zahájíme projektovou přípravu k obnově vnitrobloku v Majakovského ulici, úpravě prostoru před 7. základní školou na Vinicích a mimo jiné i k vybudování navazujícího chodníku k 31. základní škole ve směru od Komenského ulice, aby byla cesta ke škole pro děti bezpečnější,“ upřesnila vedoucí Odboru investic ÚMO Plzeň 1 Andrea Šlechtová.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka