V Plzni na Slovanech vyroste nová městská čtvrť evropského formátu s více než 3000 bytů, centrálním parkem i obchody a kancelářskými prostory

Kasárna Slovany v Plzni se během 15 let promění v moderní městskou čtvrť pro zhruba 10000 lidí, vzniknou v ní více než 3000 bytů, kanceláře, obchody, park i školka, do lokality půjde ze strany soukromého investora v nejbližších letech kolem 15 miliard korun. 


V Plzni na Slovanech vyroste nová městská čtvrť evropského formátu s více než 3000 bytů, centrálním parkem i obchody a kancelářskými prostory Kasárna Slovany v Plzni se během 15 let promění v moderní městskou čtvrť pro zhruba 10000 lidí, vzniknou v ní více než 3000 bytů, kanceláře, obchody, park i školka, do lokality půjde ze strany soukromého investora v nejbližších letech kolem 15 miliard korun. První domy vedoucí k oživení třicetihektarové zóny se začnou stavět do dvou let. Areál největších plzeňských kasáren je opuštěný od roku 1992, od té doby čeká na zasíťování a výstavbu. Projekt ve středu 15. května společně představili investor, jímž je společnost APB Plzeň a. s., a město Plzeň, které s investorem jednalo o možnostech využití chátrajícího brownfieldu pro vznik moderní městské čtvrti. Zdroj: web města Plzně Více ZDE.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB - Nová Škoda Kodiaq

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese