Video: Test BMW 318d E90 (2005-2012)

V dalším díle motoristického magazínu AUTOCENTRAL se podíváme na BMW řady 3 z roku 2009. Moderátor Míra Hejda společně s expertem Jirkou Hruškou ohodnotili variantu Touring poháněnou dvoulitrovým dieselem 318d, slibující nízkou spotřebu paliva.

Cílená propagace v Plzni

Míra i Jirka oceňují na BMW generace E90 zejména povedený design předních partií vozu. Oba se doslova rozplývají nad andělským pohledem (Angel Eyes) a vyzdvihují přívětivé provedení interiéru, které se však hodí jen pro čtyři cestující. Expert Jirka pochválil jízdní vlastnosti, slušnou spolehlivost a výtečnou úspornost vznětového dvoulitru 318d, se kterým lze v praxi jezdit za 4,5 l/100 km.

Pátou generaci řady 3 (E90) prodávalo BMW od roku 2005, kdy se podařilo navázat na úspěchy fenomenální a jízdně vyhlášené předchozí generace E46. Bohužel mnichovská automobilka polevila v kvalitě zpracování, a tak u ojetých E90 můžete narazit například na zarezlé šrouby podvozku, které nelze jednoduše povolit. To nebylo u předchůdce myslitelné. Na druhou stranu přibyl prostor na zadních sedadlech a zůstaly skvělé šestiválcové motory. Mnichovský zástupce střední třídy ve své době soupeřilo zejména s Mercedesem-Benz třídy C. Konkurencí se však stal žádaný Volkswagen Passat i rozměrově velkorysé Mondeo od Fordu.

Autor: AUTOCENTRAL Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
23.01.2015 13:57
Video



4 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka