Viktorka válí i v lize. Brno porazila 4:1

Tohle byl prostě perfektní týden! Viktoriáni po čtvrteční výhře nad SonderjyskE zvládli také nedělní utkání 5. kola FORTUNA:LIGY.

Cílená propagace v Plzni

Na domácí půdě si poradili se Zbrojovkou Brno vysoko 4:1. O plzeňské branky se postarali čtyři různí střelci – Aleš Čermák, Jan Kopic, Jean-David Beauguel a Tomáš Hořava.

Viktorka předvedla raketový start a už po pár vteřinách se ujala vedení. Pavel Bucha z levého křídla přihrál do vápna na Aleše Čermáka, který z první otevřel skóre – 1:0! Ještě v úvodní desetiminutovce měl velkou příležitost na gól také Jean-David Beauguel, ale ve skluzu po přihrávce od Jana Kovaříka minul.

Francouzský snajpr měl zanedlouho další možnost. Joel Kayamba ho skvěle našel přízemním centrem, ale plzeňský útočník opět nezamířil přesně. Domácí byli jasně lepší, jinou stoprocentní šanci následně zahodil Jan Kopic, to když z dorážky přestřelil odkrytou bránu.

Po půl hodině hry měla Zbrojovka svou první příležitost, kapitán Peter Štepanovský ale napálil míč pouze do připraveného Aleše Hrušky. Do konce poločasu se nakonec viktoriánům ještě podařilo odskočit na dvougólový rozdíl. Kopic unikl po hlavičce Buchy brněnské obraně a střelou o tyč upravil skóre.

Druhou půli mohl znovu brzkým gólem odstartovat Čermák, tentokrát však jeho pokus vyrazil Martin Šustr na roh. Z následné standardní situace z dobré pozice hlavičkoval vedle JDB. Kanonýr s číslem 9 se konečně mohl zaradovat v 55. minutě – po faulu na Jana Kopice si vzal na starost pokutový kop a ten i s nutnou dávkou štěstí proměnil.

Hosté z Moravy se dočkali čestného zásahu v 68. minutě, svou první ligovou trefu v kariéře obstaral snížení Jan Hladík. O tři minuty později už ale Západočeši znovu odskočili na rozdíl tří branek. Kombinaci střídajících hráčů Ba Loua – Hořava zakončil druhý jmenovaný z voleje a vstřelil tak velmi pohledný gól.

Fotbalisté Plzně tak prožili povedený týden, po výhře nad SonderjyskE si poradili také se Zbrojovkou Brno, kterou porazili v Doosan Areně 4:1.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Pernica, Brabec (85. Hejda), Kovařík – Bucha, Kalvach (86. Káčer), Čermák (64. Hořava) – Kayamba, Beauguel (72. Ondrášek), Kopic (64. Ba Loua)

FC Zbrojovka Brno

Šustr – Štepanovský (76. Šumbera), Gajič, Hlavica, Šural (46. Černín) – Pachlopník (61. Koudelka), Vaněk, Sedlák (76. Jambor), Reiter – Přichystal, Růsek (61. Hladík)

statistiky

Branky: 2. Čermák, 44. Kopic, 56. Beauguel (pen.), 71. Hořava – 68. Hladík, ŽK: Přichystal, Rozhodčí: Ginzel – Melichar, Poživil

Diváci: 1911

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka