ZÁCHRANNÁ STANICE VYVEDLA SVÉ SVĚŘENCE

Šoulání lesem, tak se jmenovala akce, kterou počátkem listopadu pořádal Psí domov Nora ve Studánce. Účastníci se sešli ráno přímo u stanice, každý dostal na starost jednoho pejska z útulku a všichni vyrazili na zhruba šesti kilometrovou procházku do okolí.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Je to akce pro všechny zájemce, představím všem naše chlupáče, ukážu, jak tu hospodaříme. Samozřejmě, když pak někdo projeví o nějakého psa zájem, tak jsem rád. O to také jde, najít našim zvířátkům nový domov a díky dnešní akci jsem skutečně jednoho útuláčka udal,“ řekl Karel Bobál, který stanici řadu let vede.

Na akci dorazilo přes dvě desítky návštěvníků a nebyli jen z okolí, čtyři ženy přijely až z Prahy. „Před třemi lety jsme si tady ze stanice vzali pejska, malého jezevčíka, který sice neslyší, ale přesto jsme rádi, že jej máme, je to náš mazlíček. Našli jsme ho přes sociální síť a od té doby jsme s panem Bobálem v kontaktu. Když jsem si všimla pozvánky na tuto akci, domluvila jsem se s kolegyněmi a také jsme vyrazily. Jsem ráda, byl to příjemný den, poznala jsem mnoho zajímavých lidí, se kterými jsme provedli psíky,  pak jsme hráli různé hry, moc jsme se nasmáli,“ uvedla Petra Novotná z Prahy, která prý benzínu za cestu nelituje a plánuje častější návštěvy.

Karel Bobál byl s účastí spokojen. „Lidé se hodně ptali na mou práci, řekl jsem jim něco o odchytech zvířat i o provozu stanice. Děti si to užily, řádily se psy, hrály hry a opékaly si buřty. Byl to příjemný den,“ dodal Bobál.

Záchranná stanice připravuje podobnou akci i na Silvestra. „Připravuji  pro zájemce na Silvestra malou procházku do lesa, spojenou s přikrmením lesních zvířátek, a potom odlévání olova do studené vody. Samozřejmě s opékáním buřtíků. Ten, kdo bude z daleka a chtěl by strávit Silvestra v Noře,tak zde může i přespat,“ řekl závěrem Bobál.

Fotogalerie
Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 08.11.2014 15:08




2 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka